Επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τον Υφυπουργό Παιδείας

Αθήνα,18/5/2011
Αρ.Πρωτ.21378

Προς: Τον Υφυπουργό ΠΔΒΜΘ κ. Γ. Πανάρετο

Κύριε Υφυπουργέ,

Στο χθεσινό δελτίο τύπου της ΟΙΕΛΕ, με αφορμή την απόφασή σας περί αποκλεισμού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση γραπτών και εξέταση φυσικώς αδυνάτων μαθητών (η οποία εκδόθηκε και στάλθηκε στα Εξεταστικά Κέντρα από τη Δνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων αρχικά την Πέμπτη, 12-5-2011, για να ανακληθεί την επομένη και να ξαναεκδοθεί και αποσταλεί τη Δευτέρα,16-5-2011), επισημάνθηκε ότι ο πρόχειρος τρόπος λήψης των αποφάσεων δίνει την εντύπωση ότι δεν έχουν σχεδιασθεί και ότι η πολιτική λογική που ενσωματώνουν είναι αυτή του «γινατιού» που «βγάζει μαζί». Συχνά, ωστόσο, το γινάτι δεν βγάζει το μάτι του «καθ’ ού» αλλά του ιδίου του αποφασίζοντος υπό το κράτος του.
Γιατί τέτοιες εκδικητικές παλινωδίες, όπως και η χθεσινή «ταπείνωση» του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας μας, στον οποίο ύστερα από δύο ώρες και είκοσι λεπτά αναμονής στον προθάλαμο του Γραφείου σας, νεαρή συνεργάτης σας ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσατε να τον δεχθήτε (κι ας είχατε αναλώσει ήδη τα τελευταία 35 λεπτά σε σύσκεψη με την αρμόδια Προϊσταμένη της Δνσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, προφανώς επί του επίδικου θέματος), εσάς πρωτίστως εκθέτουν.
Η πολιτική σας εμπειρία θα σας έχει μάθει, κ. Υφυπουργέ, ότι η εκτελεστική εξουσία που πολιτεύεται έτσι δεν δείχνει ότι διαθέτει ισχύ, αλλά αντιθέτως αδυναμία. Οι ιδιωτική εκπαιδευτικοί «τιμωρούνται» γιατί η Ομοσπονδία τους προβάλλει επιχειρήματα στην προώθηση του νεοφιλελεύθερου σχολείου που προτείνει.
Ωστόσο, παρά και πέρα από την επιχειρούμενη κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων (ν.2909/2001,αρθρ. 1,7) μέσω διοικητικών εγκυκλίων, θα ήταν χρήσιμο να ελέγξετε δια των Εξεταστικών Κέντρων αν και σε ποιο βαθμό εκτελέστηκε η απόφασή σας. Όχι μόνον γιατί οι αντικειμενικές ανάγκες καθιστούν τις εκδικητικές τακτικές σας περιττή πολυτέλεια, αλλά κυρίως γιατί η ποιότητα με την οποία εκπληρώνουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να βαθμολογικά τους καθήκοντα συμβάλλει ώστε να ακυρώνεται στην πράξη η απόφασή σας.

Για το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web