Τι κάνουν οι άνθρωποι για να κόψουν το μισθό σου

Κάλπικο το επιχείρημα του ΣΙΕΙΕ για δήθεν ερώτημα του ΥΠΔΒΜΘ για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο νέο μισθολόγιο. Απάντηση καταπέλτης της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης σε εξώδικο της ΟΙΕΛΕ.

Προ ολίγων ημερών οι σχολάρχες απέστειλαν επιστολή με Α.Π. 449/23-11-2011 προς τα μέλη τους – την οποία και ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους - ότι δήθεν εκκρεμεί ερώτημα «της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προς τη Νομική Υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ» για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Με την υπ. αριθμ. 22331/29-11-2011 Εξώδικη Διαμαρτυρία της προς τη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης η ΟΙΕΛΕ ζήτησε να πληροφορηθεί, εάν όντως υπάρχει τέτοιο ερώτημα και με τίνος την εντολή κατατέθηκε.
Με σημερινό της έγγραφο, η προϊσταμένη της Δ/νσης απαντά πως ουδέποτε έχει υποβληθεί τέτοιο ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ και πως δεν έχει δοθεί σχετική εντολή για την υποβολή του, αποδεικνύοντας έτσι πως οι σχολάρχες ψεύδονταν, είχαν στόχο να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις και να επιβάλλουν αυθαίρετα και παράνομα την περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Το ψεύδος αυτό φαίνεται και από τη σημερινή επιστολή του ΣΙΕΙΕ προς τα μέλη του, όπου καλούνται να εφαρμόσουν το Ενιαίο Μισθολόγιο χωρίς να γίνεται καμιά αναφορά σε ερώτημα, ή ανταπόκριση του ερωτήματος αυτού από την ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ προς τη νομική του υπηρεσία. Αντιλαμβανόμενοι το νομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, προσπαθούν να επιβάλλουν άρον - άρον τις περικοπές, χωρίς να τηρούν καν τα προσχήματα και χωρίς να μπορούν να επικαλεστούν, πλέον, άνωθεν προστασία.
Υπενθυμίζουμε, για μια ακόμη φορά, πως η εγκύκλιος Φ.18/115145/Δ5/6-10-2011 του Γ.Γ. του ΥΠΔΒΜΘ ισχύει και για τις περικοπές που επιβάλλει αποκλειστικά σε δημόσιους υπαλλήλους για λόγους δημοσιονομικής εξυγίανσης ο ν. 4024/2011. Δεν υπογράφουμε καμιά μισθοδοτική κατάσταση, ή άλλο έγγραφο που μας ζητείται η συναίνεση της παράνομης περικοπής των αποδοχών μας. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να συνεργήσουν στην υφαρπαγή 30 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από τις τσέπες τους για τα ταμεία των σχολαρχών.

APANTHSH_XRHSTOY_SE EJVDIKOIELE

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web