ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΝ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ


Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Α) Αναφέρει παραπλανητικά ότι το Α.Π. 2/82176/0022/1-12-2011 έγγραφο του ΓΛΚ (το οποίο απαντά σε σχετικό ερώτημα που του υπέβαλε το ΥΠΔΒΜΘ«κοινοποιήθηκε με καθυστέρηση προς τις υπηρεσίες του ΥΠΔΒΜΘ προχθές». Η αλήθεια είναι ότι το έγγραφο έχει κοινοποιηθεί στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ με εξώδικη δήλωση της ΟΙΕΛΕ (Α.Π. 22440) στις 13/12/2011.Η σημερινή (12/1/2012) ανακοίνωση του ΣΙΕΙΕ με θέμα τη μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και με τίτλο «η παραπληροφόρηση της ΟΙΕΛΕ δεν έχει όρια» δεν εκπλήσσει, δυστυχώς, κανέναν πλέον. Είναι ένα ακόμα δείγμα της συμπεριφοράς μιας συντεχνίας που, εθισμένη να κινείται εξωθεσμικά, πέρα και πάνω από νόμους, και να διεκδικεί εις βάρος της κοινωνίας, δε διστάζει να απειλεί όσους δεν εναρμονίζονται με τις ορέξεις της. Η ανακοίνωση του ΣΙΕΙΕ:
Β) Θεωρεί ότι το έγγραφο Α.Π. 2/90534/0022/12-12-2011 είναι η ‘τελευταία λέξη’ του ΓΛΚ σχετικά με το θέμα της μισθοδοσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Αγνοεί όμως το μεταγενέστερο, απαντητικό προς ερώτημα της ΟΙΕΛΕ, έγγραφο Α.Π. 2/93225/0022/22-12-2011 με το οποίο το ΓΛΚ επιβεβαιώνει κατηγορηματικά τις από 1/12/2011 απαντήσεις του στα ερωτήματα του ΥΠΔΒΜΘ: «Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας πληροφορούμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι απόψεις της Υπηρεσίας μας, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί με τα αριθμ. 2/73944/0022/1-12-2011 και 2/82176/0022/1-12-2011 έγγραφά μας, από το περιεχόμενο των οποίων δεν έχουμε λόγους να αποκλίνουμε».

Είπατε τίποτα κύριοι του ΣΙΕΙΕ;
Γ) Επαναλαμβάνει τον αστείο και αφελή ισχυρισμό ότι τα έγγραφα του ΓΛΚ αφορούν «τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που πληρώνονται από το δημόσιο (ΕΛΙΓΕ) και μόνο αυτούς». Πρέπει να είναι κανείς αγράμματος για να ερμηνεύσει έτσι τη διατύπωση «Κατόπιν των ανωτέρω οι διατάξεις του κεφαλαίου Β’ του Ν. 4024/2011 δεν μπορούν να εφαρμοστούν και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς [γενικά, και όχι μόνον τους μισθοδοτούμενους από τον ΕΛΙΓΕ], δεδομένου ότι δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ανωτέρω νόμου» που αναφέρεται και στα δύο έγγραφα του ΓΛΚ της 1-12-2011. Εξάλλου, για ποιο λόγο το Υπουργείο Οικονομικών θα επέβαλλε στο φτωχό ελληνικό δημόσιο να πληρώνει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ακριβότερα από όσο οι ιδιώτες σχολάρχες;
Και αν, τέλος πάντων, αυτά αφορούσαν μόνο τους μισθοδοτούμενους από τον ΕΛΙΓΕ, γιατί το ΥΠΔΒΜΘ, που γνωρίζει όλη τη σειρά εγγράφων του ΓΛΚ, αποστέλλει την εγκύκλιο που υιοθετεί την άποψη του ΓΛΚ σε όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και σε όλους τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με εντολή να κοινοποιηθεί σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία;
Δ) Όσο για το βίντεο που αναρτήθηκε στο site μας, για τους νοήμονες αυτό απλώς υπενθυμίζει τόσο την πολιτική θέση της Υπουργού ΠΔΒΜΘ (ανάλογη με εκείνες του ομολόγου της Υπουργού Εργασίας κ. Α. Λοβέρδου και του τότε Υφυπουργού κ. Γ. Κουτρουμάνη), όσο και τη στάση που είχε τηρήσει τότε η ηγεσία του ΣΙΕΙΕ και που βρίσκεται στον αντίποδα της σημερινής: τότε, ως παραπλανηθέντες, έσπευσαν να συμμορφωθούν με τις επιταγές του κράτους. Σήμερα, ανεμίζοντας τη (νεο)φιλελεύθερη σημαία της κερδοσκόπου αυθαιρεσίας, ψαρεύουν κέρδη στα θολά νερά της κρίσης.
Η ηγεσία του ΣΙΕΙΕ, έχοντας «χάσει επεισόδια» παρατηρεί κατάπληκτη τις εξελίξεις που την ξεπέρασαν. Την προτρέπουμε να επιχειρήσει ένα διάλογο με την κοινωνία και τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας που ενδέχεται να αποβεί παραγωγικότερος από την παραληρηματικό αυτισμό στον οποίο επιδίδεται. Της συνιστούμε να συνταχθεί, επιτέλους, με τη νομιμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υπεύθυνη για τις ολέθριες συνέπειες που θα υποστούν όσοι κατά σύστημα και ενσυνείδητα παρανομούν και βιάζουν την κοινή λογική.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web