ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Όπως σας πληροφορήσαμε με χτεσινή μας ανάρτηση, επιχειρήθηκε την Παρασκευή, 2/5, λίγα μόλις λεπτά πριν λήξει επίσημα ο βίος της κυβέρνησης, ένα πρωτοφανές εκπαιδευτικό πραξικόπημα εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και υπέρ των σχολαρχών. Σε περίπτωση που οι πληροφορίες ισχύουν, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως το μέγεθος του σκανδάλου είναι ανάλογης πολιτικής βαρύτητας με το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Κι αυτό, διότι εγείρονται μείζονα ζητήματα πολιτικής, νομικής και οικονομικής φύσεως:

1. Πολιτικής φύσεως, διότι είναι αξιοπερίεργο ένα Υπουργείο (το Υπουργείο Παιδείας) να επισπεύδει να εκδώσει γνωμοδότηση για ένα θέμα αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κι όταν μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει σαφής τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας, κ.Κουτρουμάνη και η εγκύκλιος 2426/166/9-2-2012 του Υπουργείου που ξεκαθαρίζει το ζήτημα.
2. Νομικής φύσεως, διότι η απόπειρα έκδοσης γνωμοδότησης που αντιστρατεύεται, όχι μόνο τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και το εργατικό συλλογικό δίκαιο που ακόμη βρίσκεται εν ισχύ, είναι παράνομη.
3. Οικονομικής φύσεως, διότι, μέσω της γνωμοδότησης, χαρίζονται σκανδαλωδώς εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων. Ο ορισμός της διαπλοκής σε όλο του το μεγαλείο!

Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία, αν και προέρχεται από αξιόπιστη πηγή. Διαβεβαιώνουμε, όμως, τους συναδέλφους ότι οι ένοχοι του σκανδάλου, αν αυτό όντως έχει επιχειρηθεί, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και θα τεθούν προ των ευθυνών τους. Η ΟΙΕΛΕ δεν θα αρκεστεί στην απόσυρση της γνωμοδότησης, ή ακόμη και σε πιθανή αντίκρουσή της στην ολομέλεια του ΝΣΚ. Θα ξεκινήσει νομικό αγώνα εναντίον αυτών που επιχείρησαν λίγο πριν από τις εκλογές να στήσουν ένα αδιανόητο πραξικόπημα στην ιδιωτική εκπαίδευση και να χαρίσουν ένα μπόνους εκατομμυρίων σε μια ολιγομελή επιχειρηματική ομάδα, εις βάρος, μάλιστα, των εργαζόμενων.

Τέλος, να προειδοποιήσουμε τους βατοπεδινούς της εκπαίδευσης ότι οι εποχές αργά, αλλά σταθερά αλλάζουν. Η πολιτική και ποινική τους τιμωρία πλησιάζει.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web