Eπείγον. Οδηγίες για την περίπτωση μείωσης αποδοχών και υπογραφής κίβδηλων μισθολογικών καταστάσεων


Συνάδελφοι, άμεσα πρέπει όσοι υπογράφουν μισθολογικές καταστάσεις, στις οποίες έχουν διαπιστώσει παράνομη περικοπή των αποδοχών τους, να υπογράφουν με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός τους.

Η προσπάθεια περικοπής των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω της ένταξης σε νέα βαθμολογικά-μισθολογικά κλιμάκια, η οποία εφαρμόζεται ήδη από αρκετούς ιδιοκτήτες μεταξύ και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, χωρίς έκδοση διοικητικής πράξης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που είναι νομικά αναγκαία για να λάβει χώρα οποιαδήποτε μεταβολή στα μισθολογικά μας κλιμάκια, είναι απολύτως παράνομη και συνιστά αντιποίηση αρχής,(αρ. 554/2001 (308052) απόφαση του ΣτΕ). 
Εξάλλου, και καθότι οι στερεότυπες αναδιατυπώσεις ότι δεν πρέπει να θιγούν οι αποδοχές μας υπάρχουν σε όλες τις εγκυκλίους και τα έγγραφα των Υπουργείων Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Επικαλούμαστε επίσης τα Πρακτικά της 11ης από 22.5.2012 συνεδρίασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Τμήμα 1ο) το οποίο κρίνει ότι προκειμένου για την εφαρμογή τροποποιήσεων μισθολογικού χαρακτήρα Κεφάλαιο Β του Ν 4024/2011 (άρθρο 27) αναγκαία νόμιμη προϋπόθεση είναι η εφαρμογή των ρυθμίσεων για την κατάταξη σε βαθμό, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής του υπηρετούντος προσωπικού (άρθρο 28).
Σε περίπτωση που λάβουν συστημένη επιστολή, με την οποία τους κοινοποιείται περικοπή των αποδοχών τους, ή σε περίπτωση που τους κοινοποιηθεί με πρωτοκολλημένο έγγραφο της διοίκησης του σχολείου τυχόν μείωση του μισθού τους, να απαντούν άμεσα, επίσης με συστημένη επιστολή, πως δεν αποδέχονται τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της εργασίας τους. Σε περίπτωση που ένας εκπαιδευτικός σιωπηρά αποδεχθεί την περικοπή των αποδοχών του ή υπογράψει χωρίς επιφύλαξη τις μισθολογικές καταστάσεις που προβλέπουν μειωμένες αποδοχές, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία έχει αποδεχθεί την υπαγωγή του σε νέα ατομική σύμβαση και, ως εκ τούτου, αποκλείεται τόσο η δυνατότητα του να διεκδικήσει τις παράνομες περικομένες αποδοχές ή να επιστρέψει στο πρότερο, νόμιμο μισθολογικό καθεστώς. 
Συνάδελφοι, σε περίπτωση που, όπως προαναφέραμε, υπάρξει μείωση αποδοχών και προτροπή να υπογράψετε νέες μισθολογικές καταστάσεις με μειωμένες αποδοχές σας παραθέτουμε φόρμα εγγράφου με νομική τεκμηρίωση της άρνησής σας να δεχτείτε την μείωση των αποδοχών σας.
Πατήστε εδώ για τη φόρμα εγγράφου.
Για το ζήτημα των παράνομων περικοπών και τον τρόπο αντιμετώπισης από τους εκπαιδευτικούς έχουν εκδώσει ανάλογε οδηγίες και οι δύο σύλλογοι εκπαιδευτικών των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας  (ΣΔΝΦΕ  και ΣΚΦΕ)

Οδηγίες ΣΔΝΦΕ

Οδηγίες ΣΚΦΕ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web