ΙΔΟΥ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

imagesΙδού η Πραξη Υπουργικού Συμβουλίου αρ.6 της 28/2/2012 (ΠΥΣ 6/12). Όπως έχουμε ανακοινώσει σε πρόσφατες αναρτήσεις μας, ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών και αδελφός του Πρωθυπουργού κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, με έγγραφο που απέστειλε μέσω του νομικού του συμβούλου προς το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ζητά ο έλεγχος των καταγγελιών σύμβασης εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων να γίνεται "υπό το πρίσμα των διατάξεων της ΠΥΣ 6/2012".
Στο άρθρο 1 της ΠΥΣ τονίζεται ότι «η προσαρμογή στα νέα μειωμένα κατώτατα όρια μισθών δεν πρϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων» ενώ στο άρθρο 4 αναφέρεται ότι «από 14/2/12 και μέχρι το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%, αναστέλλεται η ισχύς διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, Συλλογικών Συμβάσεων ή Διαιτητικών Αποφάσεων, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων».
Επίσης στο άρθρο 5 τονίζεται ότι «διατάξεις νόμων ή κανονιστικών αποφάσεων, καθώς και όροι Συλλογικών Συμβάσεων και Διαιτητικών Αποφάσεων, Κανονισμών Εργασίας, Οργανισμών Προσωπικού και αποφάσεων Διοίκησης επιχειρήσεων, που θεσπίζουν όρους που υποκρύπτουν μονιμότητα ή ρήτρες μονιμότητας παρεκκλίνοντας από τους γενικούς κανόνες της εργατικής νομοθεσίας ή/και προβλέπουν την εφαρμογή, αναλογική ή ευθεία, διατάξεων του Κώδικα περί Δημοσίων Υπαλλήλων, καταργούνται». Δηλαδή, ο κ. Αλ. Σαμαράς αξιώνει την αποδέσμευση από τους όρους και τις διατάξεις του Δημοσίου την ίδια στιγμή που οι Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, με την Γνωμοδότηση 214/12, προσδένονται στο μισθολογικό καθεστώς των Δημοσίων. Οποία αντίφασις! Ή μήπως επιλεκτική χρήση των νόμων και των διατάξεων; Μήπως ο κ. Σαμαράς και οι υπόλοιποι «σκληροί της εργοδοτικής πλευράς» επιθυμούν να ερμηνεύουν όπως θέλουν το Σύνταγμα, να χρησιμοποιούν το νομικό πλαίσιο όπως τους βολεύει και να εφαρμόζουν τις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μόνον όταν είναι υπέρ τους;
Μια προσεκτική ανάγνωση της ΠΥΣ 6/12 μπορεί να αποκαλύψει το σκεπτικό που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια του κ. Προέδρου του Κολλεγίου Αθηνών αλλά και τους ευσεβείς πόθους του. Είναι ο σκληρός πυρήνας της νεοφιλέλευθερης αντίληψης στην ιδιωτική εκπαίδευση και συνεπάγεται απουσία ελέγχου από το κράτος, μετατροπή των σχολείων σε φροντιστήρια, καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και επιβολή του νόμου της ζούγκλας της ελεύθερης αγοράς που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Δείτε εδώ την ΠΥΣ 6/2012

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web