ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΙΕΛΒΕ 13-18 ΜΑΙΟΥ 2013



Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας και εκπροσώπων στο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ (13-18 Μαΐου 2013) διεξάγονται σε ένα ζοφερό περιβάλλον για τα εργασιακά ζητήματα και την κοινωνία γενικότερα. Τρία χρόνια μνημονίων κατέστρεψαν κάθε έννοια εργασιακού δικαίου, κεκτημένων δεκαετιών, ποιότητας ζωής για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Η βίαιη φτωχοποίηση, οι απολύσεις, η ανασφάλεια είναι καθημερινότητα για τον καθένα.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί προσπαθήσαμε και περισώσαμε ό,τι ήταν δυνατόν μέσα στον κυκεώνα των μνημονίων. Δώσαμε ως σύλλογος μάχες για την εκπαίδευση ενάντια σε υπέρτερες δυνάμεις που μόνο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο αντιμετωπίζονται. Επιβεβαιώθηκε, όμως, ότι κεκτημένα και δικαιώματα  αποτελούν «πουκάμισο αδειανό», όταν δεν υποστηρίζονται από το αναγκαίο φορτίο δύναμης για την παρουσία τους. Και στη συλλογική δράση αυτή η δύναμη είναι η συμμετοχή.
 Η ώρα της αντιπροσώπευσης, όπως την γνωρίζαμε, πέρασε. Καθένας από εμάς οφείλει στον εαυτό του και το λειτούργημα που υπηρετεί να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση της επανεπιβεβαίωσης της αυταξίας του και των δικαίων του· μαζί με τους υπολοίπους, όλους τους υπολοίπους που αποτελούν και την δύναμή του. Διαφορετικά, θα πορεύεται σαν πρόβατο προς σφαγή.
Ο ΣΙΕΛΒΕ την παραπάνω λογική την είχε ανέκαθεν ως αρχή. Καμία κομματική κάλυψη δεν βοηθά τη συλλογική δράση και την επίτευξη των στόχων των εργαζομένων. Αντίθετα, η συσπείρωση γύρω από τη διεκδίκηση των δικαίων του κλάδου και μόνο υπερβαίνει τα ταπεινά ελατήρια των κομματικών μηχανισμών. Στην προοπτική αυτή εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και την άμεση συμμετοχή προωθώντας τη συγκρότηση Παραρτημάτων του Συλλόγου σε κάθε σχολείο ώστε να συμβάλλει κάθε συνάδελφος στον διάλογο και τη διεκδίκηση. Επιπλέον, φέτος, στις εκλογές του συλλόγου δεν θα υπάρξουν παραταξιακά ψηφοδέλτια, αλλά ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ώστε να υπογραμμιστεί η ενότητα του κλάδου.

Συμμετέχουμε, λοιπόν, μαζικά στις εκλογές του ΣΙΕΛΒΕ που θα γίνουν:

Στη Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 13, Τρίτη 14 Μαΐου (13:00 – 20:00) και Σάββατο 18 Μαΐου (09:00 – 14:00) στο Ξενοδοχείο Ιμπέριαλ (Αντιγονιδών13)

Στον Βόλο, Τετάρτη 15 Μαΐου, (13:00 – 20:00) στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Στη Λάρισα, Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Μαΐου (13:00 – 20:00) στο Ξενοδοχείο Διόνυσος

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web