Με "έρευνες" κατά παραγγελία προσπαθούν να βαπτίσουν το κρέας ψάρι. Κατάντια της κυβέρνησης και του ΣΙΕΙΕ.

Αναδημοσίευση από την ΟΙΕΛΕ:

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ

Αποκαλυπτικό ήταν το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star (το σχετικό απόσπασμα μπορείτε να το δείτε από το 10:37 έως το 12:16 του βίντεο) σχετικά με το συνέδριο του ΣΙΕΙΕ και τη διαμαρτυρία της ΟΙΕΛΕ έξω από το χώρο του συνεδρίου.  Στο ρεπορτάζ έχουν καταγραφεί στιγμιότυπα από τη διαμαρτυρία που οργάνωσε η ΟΙΕΛΕ έξω από το χώρο του συνεδρίου του ΣΙΕΙΕ, δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μ. Κουρουτού (με τις οποίες καταδικάστηκε η συμμετοχή ανεξάρτητης αρχής της πολιτείας σε ένα συνέδριο που έχει ως κεντρικό θέμα εκποίηση δημόσιου αγαθού και ζητήθηκε η παραίτηση Ρακιντζή), απόσπασμα από την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και οι αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων κατά την είσοδο του Υπουργού Ανάπτυξης και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στο κτήριο.

Κύριο αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η διατύπωση της απαίτησης εκ μέρους των σχολαρχών για ζεστό, κρατικό χρήμα (με τη μορφή των περίφημων vouchers) – την ώρα που η υποχρηματοδοτούμενη δημόσια εκπαίδευση καταρρέει – και για άρση της συνταγματικής επιταγής για κρατική εποπτεία στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η παρουσία στο συνέδριο των ηγεσιών των Υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης αποδεικνύει ότι η πολιτεία, για μια ακόμη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι έτοιμη να προικοδοτήσει τη συντεχνία των 150 σχολαρχών εις βάρος της κοινωνίας και της εκπαίδευσης. Η προκλητική ατάκα από την ομιλία του κ. Χατζηδάκη που καταγράφηκε στο ρεπορτάζ, σύμφωνα με την οποία η ιδιωτική εκπαίδευση στοιχίζει …λιγότερα ανά μαθητή από τη δημόσια, είναι ενδεικτική των κυβερνητικών προθέσεων.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών αλλά και των διερχόμενων πολιτών δεν αφορούσαν μόνο τον Υπουργό (Υπ)ανάπτυξης και αρχιτέκτονα της εκποίησης των δημόσιων αγαθών κ. Χατζηδάκη και τον εκπρόσωπο «ανεξάρτητης αρχής» Λέανδρο Ρακιντζή, αλλά στράφηκαν και εναντίον του διαβόητου νεοφιλελεύθερου αυλικού της «εξοχότατης Μέρκελ», Θάνου Τζήμερου που έδωσε κι αυτός το παρόν στο συνέδριο (λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;). Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος και ο Υφυπουργός γλίτωσαν τη γιούχα, καθώς τρύπωσαν στη «φιέστα» του ΣΙΕΙΕ από την πίσω πόρτα. Δεν τους είναι, βέβαια, άγνωστη η μεθοδολογία. Από την πίσω πόρτα, άλλωστε, δεν καταληστεύουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις εδώ και τέσσερα χρόνια την ελληνική κοινωνία;
 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web