ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία με τα ακόλουθα αιτήματα:
  • Ζητούμε την άμεση ακύρωση της αντισυνταγματικής ρύθμισης που ψήφισε η κυβέρνηση για την ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία διαλύονται πλήρως οι εργασιακές μας σχέσεις, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρός κίνδυνος αλλοίωσης του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης που παρέχουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, να επιβάλλεται ένας πρωτοφανής στην 93χρονη ιστορία του κλάδου εργασιακός Μεσαίωνας που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε αγριότητα ακόμη και σε σύγκριση με μεταξικούς νόμους και να ικανοποιείται, για μία ακόμη φορά, ένα πάγιο πολιτικό αίτημα του Συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων το οποίο θα αποφέρει σ΄ αυτούς δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
  • Ζητούμε η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας να σταματήσει, δια της ανοχής και της συνενοχής της, να χαρίζει με συνεχή νομοθετήματα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων. Απαιτείται άμεση παρέμβαση νομοθετικού περιεχομένου για τα σχολεία που χρησιμοποίησαν τη κομπίνα της δήθεν νέας αδειοδότησης (με κυβερνητική ανοχή λόγω της ψήφισης του νόμου 4093/2012) προκειμένου κάποιοι σχολάρχες αφενός μεν να απαλλαγούν από σημαντικές φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες με το δημόσιο και αφετέρου δε να απολύσουν μαζικά ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς χωρίς τη νόμιμη αποζημίωση και την καταβολή των ποσών που οφείλονται σε αυτούς λόγω καθυστερήσεων των πληρωμών τους.
  • Ζητούμε, τέλος, την τήρηση της δημόσιας δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας που διανύεται στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web