Επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

«ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ;»


Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πέντε ημέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, δεν αποκαλύπτει ούτε καν στις ίδιες τις εποπτικές του αρχές (Διευθύνσεις Εκπαίδευσης), πόσο μάλλον στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, τους οποίους ήδη έχει αποκλείσει από κάθε διάλογο, το τι ακριβώς ψηφίστηκε. Το Υπουργείο Παιδείας δυστυχώς λειτουργεί ως γραφείο εξυπηρέτησης ρουσφετιών ορισμένων επιχειρηματιών της εκπαίδευσης. Όλες οι νομοθετικές διαδικασίες καλύπτονται από πέπλο μυστικοπάθειας, ενώ είναι πρωτοφανές στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας να μην ανακοινώνεται καν τι έχει ψηφιστεί.

Άραγε γιατί δεν μας αποκαλύπτουν τι ψήφισαν και τι ισχύει πια για τον κλάδο; Μήπως φοβούνται ότι όσα νομοθετούν είναι αντισυνταγματικά; Μήπως έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, έχοντας μετατραπεί σε ευεργέτες και δωρητές του ΣΙΕΙΕ και των επιχειρηματικών συμφερόντων; Μήπως έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι ο πολιτικός τους βίος τελειώνει και τρέμουν, διότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα ανομήματα τους; Ή μήπως έχουν και άλλη κρυφή ατζέντα υπέρ των ιδιοκτητών που σκέφτονται να την παρουσιάσουν μετά τις ευρωεκλογές;

Στις προκλήσεις αυτές της κυβέρνησης που καταστρέφει τη ζωή μας και την εκπαίδευση οφείλουμε να δώσουμε βροντερή απάντηση.  Ήρθε η ώρα να τους δείξουμε τη δύναμή μας και να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας του κλάδου.  Ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα μάθημα σε αυτούς που κουρελιάζουν το Σύνταγμα, που θέλουν να μετατρέψουν τα σχολεία μας σε μπακάλικα πώλησης τίτλων και τις εργασιακές μας σχέσεις σε Μεσαιωνικό κολαστήριο. Ήρθε η ώρα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία να σπρώξουμε τους καθημερινούς μας δυνάστες στην άβυσσο της πολιτικής λήθης.

Δίνουμε όλοι μαζικά το παρόν στην απεργία της 14/5 και στη συγκέντρωση στο Θέατρο ΑΛΦΑ στις 10:30π.μ. Τίποτα δεν κερδίζεται από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Κανένας αγώνας δεν έχει επιτυχή κατάληξη, όταν οι πολλοί περιμένουν από κάποιους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Οι οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης και της βουλιμικής μανίας κάποιων σχολαρχών θα χτυπήσουν μία ημέρα και τη δική σας πόρτα, όταν ο ιδιοκτήτης του σχολείου σας σάς καταστήσει κομμάτι του «λογαριασμού».

          Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Το χρέος μας απέναντι στην Παιδεία, στα σχολεία και στους μαθητές μας είναι μεγάλο.

Μιχάλης Κουρουτός

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web