O Αρβανιτόπουλος καταργεί το Σύνταγμα και τη Λογική με τροπολογία σε νόμο για τις λαϊκές αγορές

Ο πολιτικός κατήφορος του Υπουργού Παιδείας δεν έχει τέλος. Μετά την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών εκτελεί το επόμενο συμβόλαιο των πασίγνωστων πλέον εντολέων του: σε μία σύντομη στη διατύπωση τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές αίρει κάθε είδους έλεγχο και εποπτεία στα ιδιωτικά σχολεία και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς! Διαβάστε για να φρίξετε:


"καταργείται το άρθρο 20 και η παράγραφος 30 του άρθρου 24 της Υ.Α. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002" δηλαδή :
" Άρθρο 20
Αρμοδιότητες των Διευθυντών Εκπαίδευσης σχετικές με την ιδιωτική εκπαίδευση
1. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης εγκρίνουν τη μεταφορά των ιδιωτικών σχολείων σε άλλα διδακτήρια.
2. Χορηγούν την άδεια ίδρυσης φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών.
3. Εγκρίνουν τη λειτουργία ιδιωτικών σχολών το απόγευμα.
4. Συγκροτούν τις επιτροπές καταλληλότητας των διδακτηρίων των ιδιωτικών σχολείων, των ΤΕΕ και των φροντιστηρίων.
5. Χορηγούν και ανανεώνουν τις άδειες λειτουργίας των φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών.
6. Χορηγούν τις άδειες διδασκαλίας σε ιδιωτικά σχολεία.
7. Αναθέτουν σε ιδιώτες τη διδασκαλία μαθημάτων Μουσικής και την άσκηση στα εργαστήρια των μαθητών των Μουσικών Σχολείων.
8. Εκδίδουν τις πράξεις διορισμού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
9. Εκδίδουν τις πράξεις απόλυσης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μετά από σύμφωνη γνώμη της επιτροπής του άρθρου 13 του Ν.2986/2002.
10. Είναι διοικητικοί και πειθαρχικοί προϊστάμενοι των ιδιωτικών σχολείων, των Φροντιστηρίων και των αντιστοίχων εκπαιδευτικών. Ασκούν διοικητικό και πειθαρχικό έλεγχο, όταν διαπιστώνουν πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ή παραβάσεις.
Άρθρο 24, παρ. 30. 
Εποπτεύουν και ελέγχουν τη λειτουργία και το έργο των ιδιωτικών σχολείων, των φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ασκούν τις αρμοδιότητες του άρθρου 20 της παρούσας για τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής τους."

Συνάδελφοι, πρόκειται για απόπειρα κατάργησης της εκπαίδευσης ως αγαθού που η ίδια η Πολιτεία ελέγχει, η αντισυνταγματικότητα της οποίας είναι τόσο προφανής όσο και το θράσος των εμπνευστών της. Οι ιδιοκτήτες θα έχουν ελέω θεού εξουσίες χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα, τα ιδιωτικά σχολεία θα μετατραπούν σε παράγκες διαφθοράς και αγοροπωλησίας τίτλων χωρίς αντίκρισμα, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί "παιδιά της καρπαζιάς για όλα τα θελήματα". Αυτή είναι η εκπαίδευση που ονειρεύονται. Θα τους αφήσουμε; 
Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και την Κυριακή 4-5 του ΣΙΕΛΒΕ για τις επόμενες ενέργειές μας. Συσπειρωνόμαστε στο σύλλογό μας και παλεύουμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή όσων θέλουν τη χώρα μας Μπαγκλαντές. Συμμετέχουμε στην απεργία της 14ης Μαΐου.
Διαβάστε και στον ιστότοπο της ΟΙΕΛΕ   

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web