ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΤΗΣ Γ.Γ. ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Χθες βράδυ (13/10/2014) πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και της Γ.Γ. εσόδων του ΥΠ. ΟΙΚ. κ. Αικ. Σαββαΐδου για το φλέγον ζήτημα της φορολόγησης της έκπτωσης των διδάκτρων για τα παιδιά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν οι: Μ. Κουρουτός Ν. Παΐζης, Α.Σαββιδάκη, Π. Πολυδωρόπουλος.

Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ διαμαρτυρήθηκε έντονα για την πρόβλεψη της εγκυκλίου που αφορά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, διότι εκδόθηκε απροειδοποίητα, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι επαχθείς συνέπειες του μέτρου (για κάποιους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς το ποσό της φορολόγησης υπερβαίνει μέχρι και το ¼ του μισθού τους).

Η Γενική Γραμματέας Εσόδων εξέφρασε την κατανόησή της για το ζήτημα εξηγώντας ότι η έκδοση της εγκυκλίου είναι απόρροια εφαρμογής νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή. Δήλωσε, δε, ότι η διαβούλευση για το σοβαρό αυτό ζήτημα θα συνεχιστεί  ανάμεσα στο ΥΠ. ΟΙΚ. και στην ΟΙΕΛΕ και  τις επόμενες  ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Η χθεσινή εξέλιξη απέδειξε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι  όσα διέσπειραν εργοδοτικοί κύκλοι περί δήθεν «τακτοποίησης του ζητήματος» μετά από δική τους παρέμβαση ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Όταν ολοκληρωθεί η διαβούλευση με το ΥΠ. ΟΙΚ θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τις μεθοδεύσεις πίσω από τη ρύθμιση και ποιους αυτές εξυπηρετούσαν.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web