ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Γ.Γ. κ. ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ προέβη σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο της Γ.Γ. Εσόδων του ΥΠΟΙΚ λόγω της,  με απαξιωτικό τρόπο, άρνησης της κ. Σαββαΐδου να συνομιλήσει με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για το σοβαρό ζήτημα που έχει  προκύψει με τη φορολόγηση της έκπτωσης στα δίδακτρα των τέκνων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ως αποτέλεσμα της εγκυκλίου ΠΟΛ 1219/6.10.2014.
 
Για μια ακόμη φορά στέλεχος της Κυβέρνησης αποδεικνύει με τη στάση του ότι θεωρεί τους εκπροσώπους των εργαζόμενων παιδιά ενός κατώτερου Θεού.  Η στάση αυτή είναι ενδεικτική του πώς κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες αντιλαμβάνονται την έννοια του κοινωνικού διαλόγου και της ισότιμης αντιμετώπισης φορέων και θεσμών.
 
Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, Δ. Κάζαγλης, Χ. Σαρρής, Αλ. Γούλας (Πρόεδρος του ΣΙΕΛ) και Τζ. Κωστούση που μετέβησαν προ ολίγου στο Υπουργείο Οικονομικών εμποδίστηκαν αρχικά από συνεργάτιδα της κ. Σαββαΐδου. Μετά την επίμονη διαμαρτυρία τους, τους επετράπη η είσοδος, αλλά όταν κατάφεραν τελικά να μιλήσουν με εκπρόσωπο του Υπουργείου, κάποιοι έκριναν πως ήταν απαραίτητη η παρουσία security (!) ωσάν οι υπάλληλοι του Υπουργείου να κινδύνευαν από την παρουσία εκπροσώπων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών…
 
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εξήγησαν το παράλογο και απαράδεκτο της συγκεκριμένης εγκυκλίου που τιμωρεί και μάλιστα αναδρομικά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που έκαναν το «λάθος» να επιλέξουν το σχολείο στο οποίο εργάζονται ως σχολείο των παιδιών τους.
 
Τέλος, οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη και μονομερή υπέρ των ιδιοκτητών στάση της κ. Σαββαΐδου. 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web