Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η ΟΙΕΛΕ θα παρακολουθήσει στενά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που οδηγούν σε πρόωρες εκλογές την 25η Ιανουαρίου, μετά από την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως έπραττε πάντοτε, θα αποστείλει τις αναλυτικές της προτάσεις για τη νόμιμη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως πυλώνα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος στο πλαίσιο του Συντάγματος σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και θα αναμείνει τις απαντήσεις τους, όπως αυτές θα διαμορφωθούν στις προεκλογικές τους προτάσεις για την Παιδεία.
Θα δημοσιοποιήσει, επίσης, προς γνώση όλων των συναδέλφων τι έπραξαν τα κόμματα την τελευταία δραματική πενταετία για την ιδιωτική εκπαίδευση και για τον κλάδο. Λίγο πριν από τις εκλογές θα υπάρξει αναλυτική και με στοιχεία παρουσίαση των πεπραγμένων των πολιτικών παρατάξεων που λαμβάνουν μέρος στις εθνικές εκλογές. Μέσα από την παρουσίαση θα φανεί ποιοι επιχείρησαν να μετατρέψουν το δημόσιο αγαθό που παρέχεται και από τα ιδιωτικά σχολεία σε εμπόρευμα, ποιοι πολέμησαν τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό κι επιχείρησαν να τον υποβιβάσουν από λειτουργό της εκπαίδευσης σε αναλώσιμο υπάλληλο και ποιοι στάθηκαν στο πλευρό του και, κυρίως, στο πλευρό του δημόσιου συμφέροντος.
Οι ερχόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα και για την κοινωνία, είναι σημαντικές για την εκπαίδευση και για τον κλάδο μας. Στην απόφασή μας πάνω από την κάλπη πρέπει να βαρύνουν και όσα λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web