ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΡΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Δικαίωση για κάθε ιδιωτικό εκπαιδευτικό, για την Ομοσπονδία, κυρίως για το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της παιδείας που επλήγη βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές αποτελούν οι προγραμματικές δηλώσεις του Τάσου Κουράκη στη Βουλή.
Στη μεταμεσονύχτια τοποθέτησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η νέα πολιτική ηγεσία για την ιδιωτική εκπαίδευση. Κέντρο της νέας πολιτικής η κατάργηση όλων των μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων, η πιστή τήρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Αντιγράφουμε από το alfavita.gr τα σχετικά σημεία της πολύ σημαντικής τοποθέτησης του κ. Κουράκη που αφορούν τον κλάδο μας:
«Μνημονιακοί νόμοι της εκπαίδευσης παύουν να ισχύουν.
Ιδιωτική εκπαίδευση
1) Εποπτεύουμε την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στην ίδρυση και λειτουργία
2) Αναμορφώνουμε τον νομικό πλαίσιο στην βάση επιστημονικών και παιδαγωγικών κριτήριων
3) Διασφαλίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που πάνε στο Υπ.Παιδείας από το Υπ.Εργασίας που ήταν και επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις
4) Επανασυστήνεται η ιδιωτική διεύθυνση του Υπ.Παιδείας»

Θα δημοσιεύσουμε αργότερα αναλυτικά τι ακριβώς σημαίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις Κουράκη για την ιδιωτική εκπαίδευση.
Tα βασικά σημεία ολόκληρης της τοποθέτησης Κουράκη, όπως τα δημοσίευσε η ιστοσελίδα alfavita.gr,καθώς και το video της ομιλίας μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web