Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ παρέδωσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τη θεμελιώδη απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για επείγουσα ρύθμιση και εποπτεία της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης - Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τάσο Κουράκη


Τη θεμελιώδη απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC) του ΟΗΕ της 29ης Ιουνίου 2015, που καλεί επειγόντως τα κράτη-μέλη του να προβούν σε άμεσες νομοθετικές ενέργειες εποπτείας και ρύθμισης της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ώστε να καταπολεμηθούν οι καταστροφικές συνέπειες της χωρίς όριο ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του εκπαιδευτικού αγαθού, παρέδωσε σήμερα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ. Το κείμενο της απόφασης συνοδεύεται από ανακοίνωση της παγκόσμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης όλων των εκπαιδευτικών, της Education International, η οποία εκτιμά πως η απόφαση του ΟΗΕ είναι εξαιρετικά σημαντική και δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Μαζί με τα κείμενα αυτά οι αιρετοί της Ομοσπονδίας παρέδωσαν ενδεικτικά έγγραφα που αποδεικνύουν τις δραματικές συνέπειες της εμπορευματοποίησης του εκπαιδευτικού αγαθού στην Ελλάδα και των παρανομιών στην εγχώρια ιδιωτική εκπαίδευση.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας, παραδόθηκε ο φάκελος στον Υπουργό Μπαλτά και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τάσο Κουράκη. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέλυσε στον Υπουργό τη σημασία της απόφασης του ΟΗΕ για το αγαθό της παιδείας και για την επείγουσα ανάγκη εποπτείας και ρύθμισης της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο κ. Κουράκης τόνισε πως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας κινούνται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. 
Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τον Υπουργό Παιδείας.
Διαβάστε εδώ το κείμενο του ΟΗΕ και εδώ την μετάφρασή του.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web