ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, το Μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Ν. Σοφιανό και τον Υπεύθυνο Παιδείας και Μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ κ. Σπύρο Μαρίνη. Οι αιρετοί της Ομοσπονδίας παρουσίασαν στους εκπροσώπους του κόμματος τις επιπτώσεις της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επίσης αναφέρθηκαν στο φλέγον θέμα της επαναφοράς της εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.
 Ο κ. Σοφιανός συμφώνησε ότι η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ένα ταξικό μέτρο που πλήττει κατά κύριο λόγο τα λαϊκά στρώματα. Ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι το ΚΚΕ κατάθεσε σήμερα στη Βουλή τροπολογία για την απόσυρση του ΦΠΑ. Σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ο κ. Σοφιανός τόνισε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει κάθε νομοθετική πρωτοβουλία βελτίωσής τους και συμφώνησε ότι η επανασύσταση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης είναι απαραίτητη για την καλύτερη κρατική εποπτεία στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
 Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρχει ευρύτερη συνεργασία για τα ζητήματα του κλάδου με σκοπό την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών που έχει για τους εργαζόμενους η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των Μνημονίων.
Δείτε εδώ την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την απόσυρση του ΦΠΑ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web