Επιτέλους, μπαίνει τάξη στο χάος της ανομίας στην Ιδιωτική Εκπαίδευση – Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας επικίνδυνου για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών Ιδιωτικού Σχολείου της Αθήνας

Μετά από πολλά χρόνια κάτι δείχνει επιτέλους να αλλάζει στην εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων. Με τις υπ. αριθμ. 186728/Δ1και 186727/Δ1 Υ.Α.  του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ ανακαλείται η άδεια του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου «Γιαννακοπούλου» που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιηθεί στο σχολείο έλεγχος κλιμακίου του ΕΟΠΠΕΠ. Σύμφωνα με την έκθεση του κλιμακίου, παρατηρήθηκαν σοβαρότατες παρανομίες/παραλήψεις της ιδιοκτησίας, όπως το ότι το σχολείο διαθέτει αυθαίρετους χώρους, δεν έχει προσκομίσει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, εγκεκριμένα σχέδια οικοδομικών αδειών και βεβαίωση κύριας χρήσης από μηχανικό. Επιπλέον διαπιστώθηκε από τον έλεγχο πως το σχολείο λειτουργεί σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών (ζητήματα φωτισμού και αερισμού αιθουσών, προσβασιμότητα σε χώρους, αριθμός τουαλετών, νόμιμα όρια εμβαδού τάξεων, εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ κ.λπ.). Η ΟΙΕΛΕ είχε αποστείλει για το ζήτημα επιστολές τόσο στον Υπουργό Παιδείας όσο και στο Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.
Αυτή είναι η πρώτη, εδώ και πολλά χρόνια, ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με σχολείο που παραβιάζει τη νομοθεσία, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Μέχρι σήμερα υπήρχε μια ιδιότυπη ασυλία ορισμένων ιδιωτικών σχολείων που εξακολουθούν να λειτουργούν, αν και υπάρχουν για τα σχολεία αυτά διαπιστωμένες παραβάσεις της φορολογικής, της ασφαλιστικής, της εκπαιδευτικής και της εργασιακής νομοθεσίας. Ελπίζουμε η ανάκληση άδειας του συγκεκριμένου σχολείου να αποτελέσει την αρχή μιας προσπάθειας εξυγίανσης του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Βαρύτατες είναι οι ευθύνες για τη Διεύθυνση Α/μιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας που μέχρι σήμερα, παρά τις καταγγελίες, επέτρεπε τη λειτουργία του σχολείου. Η εν λόγω Διεύθυνση οφείλει να κινηθεί τώρα ταχύτατα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση μετεγγραφή των μαθητών του εν λόγω σχολείου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web