«Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ». Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου της ETUI στο Βερολίνο.

Στο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στα τέλη Νοέμβρη με τη συμμετοχή του Προέδρου Μιχάλη Κουρουτού και του Γεν. Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ Γιώργου Χριστόπουλου, έγινε μια διεξοδική συζήτηση για το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα στην Ε.Ε. στην εποχή της ακραίας λιτότητας. 
Το κεντρικό συμπέρασμα του Συνεδρίου ήταν πως η εκπαίδευση βρίσκεται στην καρδιά του οργανωμένου κινήματος της εργασίας. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ο βασικός τρόπος για να λειανθούν οι ανισότητες και να υπάρξει αφύπνιση των εργαζόμενων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το κυρίαρχο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού.
Υπενθυμίζουμε ότι στο Συνέδριο του Βερολίνου οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν θέσει το ζήτημα του κινδύνου της ακραίας εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του εκπαιδευτικού αγαθού και τις επιπτώσεις που έχει στη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web