Εμμένουν στην παράνομη διαδικασία αξιολόγησης, παρά την Υπουργική Απόφαση Φίλη,τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη – Νέα επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό

Παρά το γεγονός ότι η Υπουργική Απόφαση Φίλη έβαζε τέρμα στην παράνομη και εκδικητική εσωτερική αξιολόγηση εκπαιδευτικών από μη πιστοποιημένο προσωπικό και χωρίς την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας (όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία),τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, πιστά στην τακτική ορισμένων ιδιωτικών σχολείων συνεχίζουν την παράνομη διαδικασία. Η ομολογία της συνέχισης της παράνομης διαδικασίας εκ μέρους του σχολείου δημοσιεύεται σήμερα στην Καθημερινή, άρθρο της οποίας αναφέρεται στο ζήτημα.
Θυμίζουμε ότι η αξιολόγηση εκπαιδευτικών οργανισμών τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της ΕΕ γίνεται από πιστοποιημένο από το κράτος προσωπικό, εξειδικευμένο σε ζητήματα πιστοποίησης της ποιότητας της εκπαίδευσης. Αντιθέτως, στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη (και σε σχολεία που ακολουθούν την παράνομη αυτή διαδικασία) την αξιολόγηση διεξάγουν συνήθως ο ιδιοκτήτης, ή οι άνθρωποι του ιδιοκτήτη, ή εξωτερικοί συνεργάτες που ουδείς γνωρίζει με ποιες διαδικασίες προσελήφθησαν και με ποια τυπικά προσόντα. Είναι ολοφάνερο ότι μια τέτοια διαδικασία έχει αποκλειστικά ως στόχο την, με επιστημονικό επίχρισμα, προγραφή των ανεπιθύμητων.
O Διευθυντής ΔΕ Ανατολικής Αττικής, μετά την Υπουργική Απόφαση Φίλη, ζήτησε από το σχολείο με σχετικό έγγραφο να εφαρμόσει την Υ.Α. ακυρώνοντας άμεσα τη διαδικασία. Μέχρι σήμερα η διοίκηση του σχολείου, όπως προαναφέρθηκε, αρνείται να εφαρμόσει τόσο την ΥΑ, όσο και το έγγραφο του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Είναι φανερό ότι η ενέργεια του σχολείου δεν είναι τυχαία και αποτελεί τμήμα σχεδίου μερίδας των ιδιοκτητών που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν τακτική πλήρους αυτονόμησής τους από το επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα, γεγονός που βέβαια θα επιφέρει συγκεκριμένες συνέπειες.
Η ΟΙΕΛΕ ζητά σήμερα με επιστολή της από τον Υπουργό Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web