ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 80% ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δυναμική απάντηση στην αυθαιρεσία της Διοίκησης της Φ.Ε. έδωσαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Αρσακείων Σχολείων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα συμμετείχαν στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που οργανώθηκε από το Σύλλογό τους μετά από απόφαση της ΓΣ. Η απεργία των εκπαιδευτικών προκηρύχθηκε λόγω της άρνησης της Διοίκησης των Αρσακείων Σχολείων να εφαρμόσουν την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας (σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο Α.Π. 4053/22-12-15 έγγραφο του ΣΔΝΦΕ) που αφορά την καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας στους εκπαιδευτικούς.
Η συμμετοχή, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φθάνει σε κάποια σχολεία το 83,3%. Ταυτόχρονα εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας, προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης της Φ.Ε. και επιχείρησαν να δουν τον Πρόεδρο της Φ.Ε. κ. Γ. Μπαμπινιώτη.
Η ΟΙΕΛΕ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων σε ένα δύσκολο εργασιακό περιβάλλον. Είναι, άλλωστε, γνωστός ο ρόλος του Προέδρου της ΦΕ κ. Μπαμπινιώτη στη θεσμική και μισθολογική μας εξαθλίωση, ιδιαίτερα την περίοδο της θητείας του ως Υπουργού Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web