Δικαίωση της Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά - 960 Υπάλληλοι βρέθηκαν με μαϊμού πτυχία έπειτα από έλεγχο των Επιθεωρητών Δημ.Διοίκησης

Δικαιώνεται για μια ακόμη φορά, κόντρα σε πολλούς εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου που τα βλέπουν όλα «αγγελικά πλασμένα» στο χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία που εδώ και χρόνια έχει αναδείξει ως μείζον το ζήτημα των παράνομων/πλαστών τίτλων σπουδών.
Σύμφωνα με άρθρα ιστοσελίδων,  μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το 2015, βρέθηκαν 960 δημόσιοι υπάλληλοι που χρησιμοποίησαν πλαστούς τίτλους προκειμένου να προσληφθούν, ή να επιτύχουν υπηρεσιακή εξέλιξη. Σημαντικό κομμάτι των πλαστών τίτλων αφορά παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης (πτυχία πληροφορικής, ξένων γλωσσών).
Η νέα αυτή σημαντική αποκάλυψη αποδεικνύει ότι η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης απαιτεί σαφή ενίσχυση της εποπτείας της πολιτείας, και όχι την περαιτέρω αποδυνάμωσή της, όπως επιδιώκουν οι εκφραστές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει σύντομα νέο νομοθετικό πλαίσιο διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και, κυρίως, νομιμότητας των τίτλων σπουδών, ώστε να εξασφαλίζεται η ισονομία και να μην διευρύνονται οι ανισότητες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web