ΣΟΚ: ΞΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΑΣΥΔΟΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Μετά από καταγγελίες πολιτών, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας (ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛ) ανακάλυψαν την ύπαρξη τουλάχιστον 4 ξένων ιδιωτικών σχολείων-φαντασμάτων που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας. Τα σχολεία αυτά στεγάζονται σε παλιά οικήματα που δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, δεν φέρουν διακριτικούς τίτλους σχολείου (εκτός από ένα που στον τίτλο αναφέρει ότι αποτελεί εκπαιδευτήριο της Φιλιπινέζικης Κοινότητας), ενώ μάλιστα στο ένα από αυτά υπήρχε security! Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε εικόνες θλίψης και ντροπής από τα «σχολεία» αυτά στα οποία φοιτούν παιδιά μεταναστών και ίσως και Ελληνόπουλα.
Έρευνα της Ομοσπονδίας κατέδειξε ότι κανένα από τα σχολεία αυτά δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, ενώ κανένα από τα κτήρια που χρησιμοποιούνται δεν έχει πάρει έγκριση χρήσης σχολικού κτηρίου. Ουδείς γνωρίζει τι είδους τίτλους παρέχουν τα σχολεία αυτά. Είναι άγνωστο ποιοι εργάζονται εκεί ως εκπαιδευτικοί, με ποια προσόντα, με ποιες αποδοχές και πώς προστατεύεται η ασφάλεια και η υγεία παιδιών και εργαζόμενων. Είναι άγνωστο, επίσης, ποιος ελέγχει τα οικονομικά των σχολείων, αν καταβάλλονται εισφορές στα δημόσια ταμεία, αν υπάρχει ασφαλιστική/φορολογική ενημερότητα κ.λπ.
Η ύπαρξη των σχολείων αυτών αποδεικνύει το απόλυτο χάος στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το έλλειμμα εποπτείας της πολιτείας, ιδιαίτερα μετά από την σκόπιμη κατάργηση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου ώστε να πάψει κάθε έλεγχος στα ιδιωτικά σχολεία, έχει προκαλέσει πρωτοφανή όξυνση της ανομίας στο χώρο.
ΧΑΡΙΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ
 Εδώ πρέπει να τονιστεί το όνειδος που ισχύει συνολικά για τα ξένα ιδιωτικά σχολεία με ξένο πρόγραμμα στη χώρα μας. Μετά από μια ακόμη χαριστική νομοθετική ρύθμιση Αρβανιτόπουλου νόμος 4093/2012, τα σχολεία αυτά (που συνήθως έχουν πολύ υψηλά δίδακτρα και στα οποία φοιτούν και Έλληνες μαθητές) πήραν άδεια λειτουργίας χωρίς να έχουν ελεγχθεί κτηριολογικά και χωρίς να έχουν καταθέσει φορολογική/ασφαλιστική ενημερότητα!
Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για να διερευνηθεί το χάος ανομίας γύρω από τα ξένα ιδιωτικά σχολεία και να μπουν επιτέλους κανόνες νόμιμης λειτουργίας σε ένα προνομιακό χώρο που παραμένει εδώ και χρόνια ασύδοτος.
Οι διευθύνσεις των «σχολείων»
Εστίας 23, Αθήνα
Βελεστίνου 22, Αθήνα
Πουλίου 11, Αθήνα
Φθιώτιδος 23, Αθήνα
Δείτε εδώ φωτογραφίες των σχολείων-φαντασμάτων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web