ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΧΡΥΣΑΣ ΒΑΪΝΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ενα συγκλονιστικό άρθρο βασισμένο σε προσωπική εμπειρία της Δημοσιογράφου Χρύσας Βαϊνανίδη στο ΚΟΚΚΙΝΟ φέρνει στην επιφάνεια το τεράστιο ζήτημα της μαύρης εργασίας και της υπερεκμετάλλευσης των εκπαιδευτικών από εργοδότες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Η δημοσιογράφος κάνει αναφορά σε πράγματα που όλοι γνωρίζουμε. Σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες από όσες ορίζει το διοριστήριο ή η σύμβαση εργασίας τους. Σε εκπαιδευτικούς που αμείβονται «μαύρα» λαμβάνοντας πολλές φορές λιγότερα από τα μισά χρήματα που δικαιούνται. Σε εκπαιδευτικούς που απασχολούνται σε δραστηριότητες εκτός του νόμιμου ωραρίου τους και για τις οποίες δεν παίρνουν ούτε ευρώ. Σε εκπαιδευτικούς που σε Μεσσαιωνικές συνθήκες εργασίας παλεύουν να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά.
Στο τέλος του άρθρου η Χρύσα Βαϊνανίδη κάνει αναφορά στο αυτονόητο. Πώς είναι δυνατόν οι εργοδότες στην ιδιωτική εκπαίδευση που μόλις πριν από μερικούς μήνες πάλευαν να αποδείξουν ότι παρέχουν δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, ώστε να αποφύγουν την επιβολή ΦΠΑ 23%, σήμερα να δίνουν ολομέτωπη μάχη προκειμένου να είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και όχι πάροχοι παιδείας; 
Φανταζόμαστε ότι στο ερώτημα αυτό θα κληθούν να δώσουν σύντομα απάντηση. Και θα πρέπει να σταθμήσουν τις συνέπειες των λόγων και των πράξεών τους.
Δείτε εδώ το άρθρο της Χρύσας Βαϊνανίδη.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web