ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΙΕΛΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε έκτακτη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Υπουργού. Στη διάρκειας της ωριαίας συζήτησης αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα φλέγοντα ζητήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα.
Ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ για την πρόθεσή του να προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ζήτησε για το λόγο αυτό τις θέσεις και τις παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας για το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου Μπαλτά που είχε αναρτηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο opengov για δημόσιο διάλογο. Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό, ενώ είχε περάσει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και ήταν έτοιμο προς κατάθεση στην Ολομέλεια, δεν ψηφίστηκε λόγω διάλυσης του Κοινοβουλίου για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Για το σοβαρό αυτό ζήτημα, συνεκλήθη έκτακτο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ για την Τρίτη, 15 Μαρτίου, και ώρα 09.30 π.μ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ίδιο ακριβώς ζήτημα ο Υπουργός Παιδείας έχει καλέσει σήμερα το απόγευμα σε συνάντηση τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων (ΣΙΕΙΕ).

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web