ΝΤΡΟΠΗ: ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Το τελευταίο βήμα στου κακού τη σκάλα φαίνεται ότι έχουν πατήσει ορισμένοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων. Βλέποντας ότι αποτυγχάνει παταγωδώς το άθλιο επικοινωνιακό μηχανάκι που έστησαν τις τελευταίες ημέρες με μερίδα των ΜΜΕ, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν ως τελευταίο «όπλο» για την  αποτροπή της  ψήφισης της νομοθετικής ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση τους γονείς των μαθητών τους.
 Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της Ομοσπονδίας κάποιοι από τους εκπροσώπους των σχολαρχών πιέζουν γονείς των ιδιωτικών σχολείων να δημιουργήσουν «κίνημα κατσαρόλας» εναντίον του Υπουργού Παιδείας για να μην ψηφιστεί η νέα ρύθμιση. Σε κάποια σχολεία –μεταξύ των οποίων και τα Αρσάκεια- μάλιστα, οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές μοιράζουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς κείμενο εκπροσώπου του ΣΙΕΙΕ, ιδιοκτήτη του Παλλάδιου και πρώην ιδιοκτήτη της Ευρωπαϊκής Παιδείας και της Σχολής Λαζαροπούλου, που περιέχει τη γνωστή διαστρέβλωση του περιεχομένου του νομοσχεδίου όπως αυτή παρουσιάστηκε αυτές τις ημέρες από μερίδα των ΜΜΕ. Δηλαδή ότι τάχα απαγορεύονται με το νέο νόμο οι δραστηριότητες στα ιδιωτικά σχολεία (ξένες γλώσσες, ενισχυτική διδασκαλία, καινοτόμες δράσεις κ.τ.λ), ότι καταργείται δήθεν η αξιολόγηση και ότι τα σχολεία κινδυνεύουν με κλείσιμο!
Θεωρούμε πως η χρήση των γονέων ως επικοινωνιακή ασπίδα μερίδας των σχολαρχών, προκειμένου να μην ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση, είναι μια ανέντιμη πράξη πολιτικού αμοραλισμού. Διότι οι γονείς είναι τα πραγματικά θύματα, όσο συνεχίζεται η σημερινή κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Διότι τα χρήματα που πληρώνουν για τις  εκτός υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος δραστηριότητες, καταλήγουν στα ταμεία των ιδιοκτητών, συχνά χωρίς οι εργαζόμενοι σε αυτές να αμείβονται όπως προβλέπει η νομοθεσία για τα ιδιωτικά σχολεία ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι δεν αμείβονται καθόλου. Επίσης, επειδή δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος της πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία, πολλές φορές εργάζονται εκεί άνθρωποι που δεν κατέχουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται υψηλά δίδακτρα για χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Πρέπει  να γίνει, επομένως, κατανοητό σε όλους ότι η νέα ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση ούτε καταργεί, ούτε απαγορεύει κάτι. Θεσμοθετεί απλώς αυτό που ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή τη δήλωση όλων των δραστηριοτήτων των ιδιωτικών σχολείων και των εργαζόμενων σε αυτές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  ώστε να αποφεύγεται η μαύρη εργασία,  η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή και να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Από τη ρύθμιση αυτή γονείς και μαθητές μόνο κέρδη θα έχουν.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web