Έκτακτη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ


1o θέμα: Μήνυση 25 σχολαρχών για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση.
2o θέμα: α) Επιστολή στον Υπουργό για την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση.
                 β) Νομοθετική πρωτοβουλία για τους «πλαστούς» – παράτυπους τίτλους σπουδών.
1ο θέμα: Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ κατά την σημερινή του συνεδρίαση ομόφωνα καταγγέλλει την νέα τακτική εκφοβισμού των σχολαρχών εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με την μορφή κατάθεσης σωρείας πανομοιότυπων και αβάσιμων μηνύσεων εναντίον όλων των μελών του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Οι τακτικές αυτές δεν μας τρομοκρατούν, αντίθετα μας ενδυναμώνουν στον αγώνα στην υπεράσπιση της νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση.
2ο θέμα: Ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης  χρήζει άμεσων παρεμβάσεων από την πλευρά της Πολιτείας ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολύμορφα προβλήματα που ζέουν εδώ και πολλά χρόνια (παράτυποι τίτλοι, φοροαποφυγή, φοροδιαφυγή, παράνομες απολύσεις κλπ). Ενόψει της ολοκλήρωσης (τέλη Ιουνίου) του διδακτικού έτους, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ομόφωνα σήμερα καλεί τον Υπουργό Παιδείας:
α) να ανταποκριθεί άμεσα στην δέσμευση της Κυβέρνησης, αλλά και τη δική του, απέναντι σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και την ελληνική κοινωνία, για την άμεση νομοθετική ρύθμιση με την οποία αποκαθίσταται η νομιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο κίνδυνος μαζικών απολύσεων είναι ήδη ορατός και η αναγκαιότητα ψήφισης της νομοθετικής ρύθμισης προκύπτει και από όσα έχουν δοθεί στην δημοσιότητα στην αιτιολογική έκθεση.
β) να ρυθμίσει νομοθετικά το ζήτημα των παράτυπων τίτλων σπουδών βάσει των προτάσεων του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web