AN.YΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ -ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»


Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου σε συνέντευξη «Στο Κόκκινο» μίλησε εκτενώς για τη νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Τόνισε ότι η ρύθμιση αυτή δεν κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας και της εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δήλωσε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να είναι αναλώσιμοι υπάλληλοι επειδή το έργο τους παράγει δημόσιο συμφέρον. Αυτό σημαίνει ότι οι απολύσεις τους θα πρέπει να ελέγχονται και να αιτιολογούνται.
Πρόσθεσε ότι κάποιοι (ΝΔ και ορισμένα ΜΜΕ) θέλουν τη μετατροπή των μαθητών σε πελάτες, οι οποίοι θα απαιτούν την απόλυση των εκπαιδευτικών, επειδή π.χ. δεν παίρνουν καλό βαθμό. Τέλος, αποκάλυψε ότι ορισμένοι εκ των σχολαρχών αποτελούν «ψιθυριστές» των δανειστών χτίζοντας περίεργες συμμαχίες μαζί τους με στόχο να εξακολουθήσουν να ισχύουν στην ιδιωτική εκπαίδευση όρια ασύδοτης αγοράς. Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας δήλωσε κατηγορηματικά ότι, όσα εμπόδια κι αν προσπαθούν να βάλουν ορισμένοι, όσες αντιδράσεις κι αν υπάρχουν από τους «ψιθυριστές», το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στη Βουλή.
Η συνέντευξη της Αναπληρωτρίας Υπουργού Παιδείας εδώ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web