«ΜΑΥΡΗ» Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!- ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ»!


Οι τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τη σημερινή είναι ίσως οι πιο μαύρες ημέρες τα τελευταία χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δεκάδες συνάδελφοί μας πληροφορήθηκαν από τους ιδιοκτήτες των σχολείων στα οποία υπηρετούν ότι απολύονται. Χθες και σήμερα εκπαιδευτικοί με πολυετή υπηρεσία  (σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από 20 χρόνια όπως οι συνάδελφοί μας στο Κολλέγιο Αθηνών, στις Ουρσουλίνες, στα εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου και αλλού) βρέθηκαν στον δρόμο. Άλλα πάλι σχολεία επέλεξαν τη μέθοδο των μαζικών εκκαθαρίσεων διώχνοντας μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών όπως το Κολλέγιο Αθηνών τα εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης Πειραιά, η Ελληνογερμανική Αγωγή ΠΑΝΑΓΕΑ-ΣΑΒΒΑ κ.λπ.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΑ …SECURITY!
Κάποιοι διατείνονται ότι είναι «πρωταθλητές της νομιμότητας». Η πρακτική του πογκρόμ εναντίον των εκπαιδευτικών αποδεικνύει ότι είναι πράγματι πρωταθλητές, στον τομέα των απολύσεων. Είναι ακόμη πρωταθλητές σε δεκάδες παρανομίες που λαμβάνουν χώρα μέσα στα ιδιωτικά σχολεία. Αδήλωτοι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί χωρίς τυπικά προσόντα, σωρεία παραβιάσεων της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, κτιριολογικές παραβάσεις. Και αν κάποιος αναρωτιέται γιατί δεν συλλαμβάνονται όλες αυτές οι παρανομίες, η απάντηση είναι απλή. Διότι οι σχολάρχες είναι πρωταθλητές και σε κάτι άλλο, στη χρήση των σεκιουριτάδων. Ναι, καλά ακούσατε! Οι περισσότεροι έλεγχοι που επιχειρήθηκαν να γίνουν από την πλευρά της πολιτείας, έχουν παρεμποδιστεί από μπάρες που δεν ανοίγουν, security που εμποδίζουν την είσοδο σε οποιοδήποτε ελεγκτή, θυρωρούς και γραμματείες που εσκεμμένα καθυστερούν τους ελεγκτές μέχρι να κρυφτούν οι παρανομίες.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
Σε μία από τις ελάχιστες περιπτώσειςπου ελεγκτές κατόρθωσαν να παρακάμψουν τον έλεγχο σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών βρέθηκε χωρίς διοριστήριο και ορισμένοι από αυτούς ακόμη και χωρίς πτυχίο! Αποκαλύφθηκε, επίσης,  ότι είχαν τελεστεί πολλές άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας. Δυστυχώς πολλά ιδιωτικά σχολεία θυμίζουν την παραβολή του Ιησού με τους Φαρισαίους. «Εσείς οι Φαρισαίοι μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απέξω φαίνονται λαμπεροί, αλλά από μέσα είναι γεμάτοι ακαθαρσίες».
Ζούμε, λοιπόν, πράγματι μια μαύρη ημέρα για την ιδιωτική εκπαίδευση, με απολύσεις ανθρώπων που βλέπουν τη ζωή να χάνεται μέσα από τα χέρια τους. Ελπίζουμε από αύριο, μετά την επαναφορά της συνταγματικής νομιμότητας στην εκπαίδευση, να ξημερώσει μια διαφορετική ημέρα, με ελπίδα και δημιουργικότητα για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέσα σε ένα αρμονικό εκπαιδευτικό κλίμα. Όπως δηλαδή αρμόζει σε ένα σχολείο που παρέχει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web