Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια οι του ΣΙΕΙΕ – Οι μόνιμοι υποβολείς των γαλαζοπράσινων ανακοινώσεων θεωρούν ότι όλοι λετουργούν όπως αυτοί!


Ποιος ξεχνά τις ανακοινώσεις των Υπουργών Παιδείας Μπαμπινιώτη (εκλεκτό στέλεχος της ομάδας των σχολαρχών), Αρβανιτόπουλου και Λοβέρδου για την ιδιωτική εκπαίδευση που απηχούσαν αυτούσιες τις απόψεις του Συνδέσμου ιδιοκτητών;
Ποιος ξεχνά τις περίφημες προεκλογικές ανακοινώσεις του ΣΙΕΙΕ πριν από τις εκλογές του 2015 που θύμιζαν γραφείο τύπου της ΝΔ;
Ποιος ξεχνά την περίφημη «κρυφή» επιστολή του ΣΙΕΙΕ πριν τις εκλογές του 2012 με στόχο να στηριχθεί πολιτικά στην εκλογική της περιφέρεια πολιτικός-ευεργέτης των σχολαρχών;
Ποιος ξεχνά τα περίφημα άρθρα ορισμένων δημοσιογράφων για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, όλως τυχαίως πριν από ψηφίσεις νόμων με φιλεργοδοτική κατεύθυνση, που ήταν copy/paste ανακοινώσεων του ΣΙΕΙΕ; (Μάλιστα δύο εξ αυτών έχουν παραπεμφθεί για το ζήτημα στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ).
Ποιος, τέλος, δεν διάβασε έκπληκτος τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Κωνσταντόπουλου και της ΝΔ που αποτελούσαν πιστή συρραφή των δημόσιων αναρτήσεων της ιστοσελίδας του ΣΙΕΙΕ το τελευταίο 1,5 έτος; (Μια ανάγνωση θα σας πείσει, ακόμη και η σειρά των προτάσεων είναι ίδια).
Αυτοί, λοιπόν, που λειτουργούν τα τελευταία 5 χρόνια ως υποβολείς κομμάτων, πολιτικών προσώπων  και της Τρόικα, ως ψιθυριστές ακραίων, νεοφιλελεύθερων επιχειρημάτων με στόχο τη διάλυση κάθε ίχνους εργασιακών σχέσεων, έχουν σήμερα το θράσος να καταγγέλλουν την ΟΙΕΛΕ ότι δήθεν υπαγορεύει Δελτία Τύπου στο Υπουργείο Παιδείας.
Ευτυχώς, Κύριοι του ΣΙΕΙΕ, δεν λειτουργούν όλοι, όπως εσείς. Η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι κομματικά αδέσμευτη και ανεξάρτητη. Τα τελευταία χρόνια έχει συγκρουστεί με σφοδρότητα με κάθε πολιτικό χώρο που έχει ασκήσει εξουσία, με το ΠΑΣΟΚ για το Νόμο 3848/2010, με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τη σωρεία χαριστικών ρυθμίσεων υπέρ των εργοδοτών, με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. για το θέμα του ΦΠΑ και την καθυστέρηση ψήφισης νομοθετικής ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση, όπως όριζε ομόφωνη απόφαση του ΝΣΚ. Αυτή την ανεξαρτησία, την ικανότητα έκφρασης ελεύθερης δημοκρατικής βούλησης πέρα και έξω από μικροκομματικά και μικροσυντεχνιακά συμφέροντα δεν την αντέχετε, δεν την αντιλαμβάνεστε. Διότι είστε μαθημένοι, όπως και μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, στην υπόγεια συναλλαγή και στη διαπλοκή.

Ευτυχώς, Κύριοι του ΣΙΕΙΕ, δεν μοιάζουμε. Σταματήστε, λοιπόν, να κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web