ΓΟΝΙΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΔΟΕ η κοινή συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ. Διεξήχθη γόνιμος διάλογος μεταξύ των μελών των ΔΣ των τριών Ομοσπονδιών και αντηλλάγησαν ενδιαφέρουσες απόψεις για κρίσιμα ζητήματα του χώρου της εκπαίδευσης.
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός παρουσίασε την εφιαλτική κατάσταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και εξήγησε τη σημασία της νέας νομοθετικής ρύθμισης για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας στο χώρο και την επαναφορά των στοιχειωδών ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Η Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ε.Ζωγραφάκη συμφώνησε ότι είναι τεράστιος ο κίνδυνος εμπορευματοποίησης του δημόσιου αγαθού της Παιδείας μέσω χρεοκοπημένων διεθνώς συστημάτων (vouchers) και γιγάντιων διεθνών εμπορικών συμφωνιών, όπως η TTIP. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Θ. Κικινής τόνισε ότι είναι αισιόδοξο, σε μια περίοδο που βάλλοντας γενικώς τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών να κατατίθεται μια νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών των ΔΣ των Ομοσπονδιών.
Αύριο θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση των τριών Ομοσπονδιών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web