ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΜΕΤΑ” : ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ


Η συνδικαλιστική παράταξη “ΜΕΤΑ” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση:
“Σε μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, το νομοσχέδιο για την ιδιωτική Παιδεία κινείται σε σωστή κατεύθυνση.
Η Παιδεία δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό, είναι κοινωνικό αγαθό και για το λόγο αυτό, η εποπτεία της λειτουργίας της ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Υπουργείο Παιδείας.
Το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να διασφαλίζει ότι τα ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών τηρούν αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας, υψηλή ποιότητα στις παρεχόμενες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, χορήγηση νόμιμων τίτλων σπουδών και με εκπαιδευτικό προσωπικό σταθερών εργασιακών σχέσεων.
Το υφιστάμενο νεοφιλελευθέρου χαρακτήρα νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις φούντωσε την αδήλωτη εργασία, τη φοροδιαφυγή και την ανεξέλεγκτη έκδοση τίτλων σπουδών μέσα σε συνθήκες αδιαφάνειας και καταστρατήγησης της ισονομίας, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές εκπαιδευτικές ανισότητες.
Η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, οφείλουν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, να προχωρήσουν στην αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης της υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή”.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web