ΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ! ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Τα άρθρα 28 και 30 του σχεδίου νόμου για την ελληνομάθεια (άρθρα για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας και τα κέντρα ξένων γλωσσών) υπερψηφίστηκαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.
Επιστροφή της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας
Τέλος στις αναιτιολόγητες απολύσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.
Τέλος στις δραστηριότητες εκτός ωρολόγιου προγράμματος χωρίς έλεγχο και χωρίς δήλωση του προσωπικού τους.
Τέλος στη φοροδιαφυγή και στη μαύρη εργασία
Έλεγχος, μετά από χρόνια, της πολιτείας σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας και σε κέντρα ξένων γλωσσών και βελτιωτικές ρυθμίσεις για το ωράριο και την ασφάλισή τους

Απόψε είναι μια μέρα νίκης, μια μέρα χαράς.

Από αύριο αρχίζει η ημέρα ευθύνης, γιατί όλοι μαζί θα πρέπει να εγγυηθούμε να εφαρμόσουμε όσα πετύχαμε με τους αγώνες μας.
Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη πάνω απ’ όλα στον ανώνυμο, το μαχόμενο ιδιωτικό εκπαιδευτικό που γίνεται πάλι λειτουργός, που ανακτά την αξιοπρέπειά του.
Είναι αφιερωμένη σε όσους στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο πλάι της Ομοσπονδίας και στους αγώνες του κλάδου
Είναι αφιερωμένη στα θύματα της άθλιας πολιτικής στην ιδιωτική εκπαίδευση που στοίχισε απολύσεις, διέλυσε ζωές και οικογένειες, κατέστρεψε το μέλλον εκατοντάδων ανθρώπων. Κι αυτοί απόψε χαίρονται μαζί μας.
Είναι αφιερωμένη στους 4 εκπαιδευτικούς που αν και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια, τα σχολεία πραξικοπηματικά αρνούνται να τους επιτρέψουν την είσοδο στην τάξη. Η νίκη μας ανήκει και σ’ αυτούς.
Τέλος, με μεγάλη συγκίνηση αφιερώνουμε αυτή την ημέρα, αυτή τη νίκη σ’ αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας, αυτούς που θα χαίρονταν διπλά για το θρίαμβο του κλάδου. Τον Ανδρέα τον Κασέτα, την Τατιάννα τη Μάρκενσκοφ και κάθε άλλο συνάδελφο που χάθηκε από κοντά μας.
Σήμερα γιορτάζουμε. Αύριο υπερήφανοι και αξιοπρεπείς θα πάμε στα σχολεία μας για μια άλλη μέρα, για μια άλλη σχολική χρονιά δίπλα στα παιδιά μας, ασκώντας το λειτούργημα που αγαπήσαμε.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web