ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Οι «θεσμοί» είναι το τελευταίο καταφύγιο όσων ονειρεύονται να ανατραπεί η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση που βάζει τέλος σε χρόνιες και οξυμένες παρανομίες του χώρου. Σύμφωνα με διαρροές στα ΜΜΕ οι εκπρόσωποι των θεσμών πιέζουν την ελληνική πολιτική ηγεσία προκειμένου να μην ισχύσει ο νόμος.
Όλοι φυσικά, γνωρίζουν ποιος κρύβεται πίσω από τη γραμμή της Τρόικα. Απλώς η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο, τι συνέβη το 2011 με τις πιέσεις τότε μερίδας των σχολαρχών που επεδίωξαν να εκδιωχθεί η ΟΙΕΛΕ ακόμη και από τα γραφεία της, ό, τι συνέβη το 2012, όταν ζητούσαν τη διάλυση του νομοθετικού πλαισίου για την ιδιωτική εκπαίδευση, ό, τι συνέβη το 2014 με τον Υπουργό-προστάτη των εργοδοτών της παρανομίας Αρβανιτόπουλο, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Πίσω από τις απαιτήσεις των θεσμών για απόσυρση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση κρύβονται αυτοί που δεν έχουν ακόμη συνέλθει από το γεγονός ότι το πάρτι της ανομίας έλαβε τέλος. Αυτοί, που επιθυμούσαν διακαώς να συνεχίσει να ρέει «μαύρο» χρήμα στις τσέπες τους εις βάρος γονέων, μαθητών και εργαζόμενων.
Ο Υπουργός Παιδείας ήταν απολύτως σαφής. Ο νόμος δεν θα ανατραπεί. Και επειδή για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει μια πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Παιδείας που δεν υποκλίνεται σε εργοδοτικά συμφέροντα έκθετοι μένουν όλοι αυτοί που επιδιώκουν να συνεχίζεται το όνειδος της μαύρης εργασίας, της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τόσο η συγκεκριμένη μερίδα των σχολαρχών (διότι υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες σχολείων που επιθυμούν τη νομιμότητα και την τηρούν προς όφελος της κοινωνίας) αλλά και οι εκπρόσωποι των θεσμών που απροκάλυπτα εμφανίζονται να προωθούν άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web