ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»


Ευθεία επίθεση ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ για την εκπαίδευση και στις σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ορισμένους σχολάρχες εξαπέλυσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την Παιδεία.
Κάνοντας εκτενή αναφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ΝΔ δεν θέλει την ποιότητα στην εκπαίδευση, ή την αριστεία, αλλά προωθεί το σχολείο των ολίγων, των πορφυρογέννητων και των κληρονόμων. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία ήταν στοχευμένη, λόγω της στενής σχέσης της ΝΔ με συγκεκριμένους σχολάρχες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες αλλοίωσης του εκπαιδευτικού αγαθού προς όφελος των παιδιών που προέρχονται από οικογένειες που έχουν να πληρώσουν. Γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε, η κυβέρνηση επανέφερε τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, για να καταπολεμηθούν οι ανισότητες στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web