ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


Υπέρ των ελεύθερων απολύσεων και της κατάργησης της νομοθετικής ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση τάχθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκης. Αφού επανέλαβε το κλασικό επιχείρημα των νεοσυντηρητικών/νεοφιλελεύθερων περί της «ελεύθερης επιλογής» των γονέων (κατ΄ουσίαν αυτό σημαίνει «ανεξάρτητα» σχολεία, χωρίς έλεγχο της πολιτείας και διάλυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος μέσω του θεσμού των vouchers), αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα:
  1. Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των ελεύθερων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία με το πρόσχημα της δυνατότητας των επιχειρηματιών να «αξιολογούν το προσωπικό τους»
  2. Προφανώς έχοντας μονομερή ενημέρωση από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, ισχυρίστηκε ότι καταργούνται οι εκτός υποχρεωτικού προγράμματος δραστηριότητες
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, θεωρώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει πλημμελή και μονομερή ενημέρωση για τα ζητήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θα αποστείλει επιστολή για τα ζητήματα αυτά στο πλαίσιο του διαλόγου με όλους τους πολιτικούς φορείς που πάντοτε επιδιώκει η Ομοσπονδία, ανεξαρτήτως των απόψεών τους.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web