Απόφαση - σταθμός ΔΣ ΣΙΕΛ: Γενικές συνελεύσεις ανά σχολείο για την εφαρμογή του Νόμου και προετοιμασία για τις κρίσιμες εκλογές του Συλλόγου – Αναγκαία η διεύρυνση του ΣΙΕΛ με ίδρυση νέων παραρτημάτων



Οι σημαντικές εξελίξεις μετά την ψήφιση του νέου νόμου, το κλίμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης που πλέον επανήλθε στις τάξεις του κλάδου και η αναγκαιότητα για συσπείρωση και ενότητα όλων προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και να καταπολεμηθεί η παρανομία και ασυδοσία στο χώρο των ιδιωτικών σχολείων συζητήθηκαν στην προχθεσινή, κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΙΕΛ.
Πλέον, ο Σύλλογος οδεύει για μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπου η συμμετοχή πρέπει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Στις εκλογές αυτές ο κλάδος θα δώσει ισχυρό μήνυμα εφαρμογής του νόμου και ριζικής καταπολέμησης της ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία. Προκειμένου να υπάρχει αρκετός χρόνος για την καλύτερη διοργάνωση των εκλογών και για την ενημέρωση των συναδέλφων, το ΔΣ του Συλλόγου έλαβε μια απόφαση-σταθμό. Εκτός από την θεσμικά καθιερωμένη εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που προηγείται της εκλογικής διαδικασίας, θα πραγματοποιηθούν πλέον Γ.Σ. ανά σχολείο με σκοπό να προσεγγίσει ο Σύλλογος και τον τελευταίο συνάδελφο, να ακούσει τη φωνή του και να πραγματοποιηθεί ένας χρήσιμος και γόνιμος διάλογος.
Πιο συγκεκριμένα, οι αποφάσεις του ΔΣ είναι οι ακόλουθες:
• Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου
• Ο ΣΙΕΛ σε αντίθεση με τις τετριμμένες συνδικαλιστικές πρακτικές, πέρα από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση, θα διοργανώσει μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων σε ιδιωτικά σχολεία. Στόχος, να υπάρξει ενημέρωση για το νέο νόμο και για τις εκλογές του σωματείου στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εκπαιδευτικών.
• Τέλος, το ΔΣ του ΣΙΕΛ έλαβε την απόφαση να γίνονται αποδεκτές όλες οι αιτήσεις συλλόγων εκπαιδευτικών για την ίδρυση παραρτημάτων του Συλλόγου.Ήδη υπάρχουν δύο νέες αιτήσεις και ενημέρωση θα υπάρξει το επόμενο διάστημα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web