Σε ρυθμούς …Αρβανιτόπουλου λειτουργεί ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Λάρισας – Εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε υπογραφή παράνομων συμβάσεων 500 ευρώ όχι με βάση την εκπαιδευτική νομοθεσία αλλά την ευρύτερη εργατική χάνοντας έτσι νόμιμο ωράριο, μισθό και προϋπηρεσία!


Σοβαρότατη καταγγελία έφτασε στην ΟΙΕΛΕ για ιδιωτικό νηπιαγωγείο στη Λάρισα που υποχρεώνει εκπαιδευτικούς σε υπογραφή παράνομων συμβάσεων εργασίας, όχι με βάση όσα προβλέπει ο Ν. 4415/2016, αλλά η ευρύτερη εργατική νομοθεσία!
Φαίνεται ότι κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν σε ρυθμούς …Αρβανιτόπουλου στην ιδιωτική εκπαίδευση! Αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι πλέον με το Ν. 4415/2016 η εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας και όχι στο Εργασίας. Υποχρεώνουν, λοιπόν, εκπαιδευτικούς να υπογράφουν συμβάσεις με βάση, όπως προαναφέρθηκε, την ευρύτερη εργατική νομοθεσία καταστρατηγώντας το νόμιμο ωράριο εργασίας, το νόμιμο μισθό και μη δηλώνοντας, φυσικά, το προσωπικό στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Η κατάσταση είναι δραματική σε πολλές ιδιωτικές μονάδες εκπαίδευσης, ιδίως όμως στα μικρά ιδιωτικά νηπιαγωγεία της γειτονιάς που είναι επί της ουσίας ανεξέλεγκτα από το κράτος. Εκεί οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί εργάζονται συχνά πάνω από 8 ώρες για μισθούς των 300 ευρώ, κάνοντας πολλές φορές εκτός από μάθημα, εκτός ωρολογίου προγράμματος δραστηριότητες, φύλαξη, συνοδεία στα σχολικά, εργασία το Σαββατοκύριακο, τις αργίες κ.λπ.
Η Ομοσπονδία θα προωθήσει την καταγγελία στις αρμόδιες εποπτικές αρχές του Υπουργείου Παιδείας και θα ζητήσει αφενός μεν την αυστηροποίηση των ελέγχων σε ιδιωτικά σχολεία για την εφαρμογή του Ν. 4415/2016, αφετέρου δε τη συνολική αντιμετώπιση της εκτεταμένης παρανομίας στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που χρονίζει και έχει εξαθλιώσει δεκάδες συναδέλφους μας που εργάζονται σ’ αυτά υπό συνθήκες γαλέρας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web