ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ (ETUC) ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε σήμερα τη συνδρομή και την αλληλεγγύη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) μέσω επιστολής της στο Γενικό Γραμματέα της ETUC κ. Luca Visentini για το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα της παράνομης καταγγελίας σύμβασης εκπαιδευτικού στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων και θα επιχειρήσει να αναδείξει το ζήτημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.
Θεωρούμε ότι η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Όσο για τους ελληνικούς επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αυτή την υπόθεση, ενισχύοντας τη Διοίκηση του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης με νομικές συμβουλές, προκειμένου να καταργηθεί ο ν. 4415/2016 και να επανέλθει καθεστώς ασυδοσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, μία μόνο λέξη ταιριάζει: ΝΤΡΟΠΗ!
Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στο Γενικό Γραμματέα της ETUC

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web