«ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΛΑΚΑΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣTO IΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ – «ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ» (ΜΕ ΜΙΚΡΗ …ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!) ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ν. 4415/2016


Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Με αφορμή την απόλυση εκπαιδευτικού για θρησκευτικοπολιτικούς λόγους από το ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης, ο εκπαιδευτικός συντάκτης της Καθημερινής κ. Α. Λακασάς – που μέχρι πρότινος στήριζε μέχρι …παρεξηγήσεως με την αθρογραφία του τους σχολάρχες και τις επιδιώξεις τους για ελεύθερες απολύσεις – «ανακάλυψε» ότι ο Ν. 4415/2016 προστατεύει από αναιτιολόγητες και εκδικητικές απολύσεις!
Πιο συγκεκριμένα, αφού αναφέρεται στο παρασκήνιο της υπόθεσης κάνοντας λόγο για δίωξη του εκπαιδευτικού λόγω διαφορετικών φρονημάτων, τονίζει τα ακόλουθα:
« (…) παρανόμως, ο εκπαιδευτικός βρίσκεται εκτός τάξης, παρότι ο νόμος 4415/2016 προβλέπει ότι οι απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία πρέπει να είναι αιτιολογημένες και η τυχόν καταχρηστικότητά τους κρίνεται από συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας. Τέτοια απόφαση συμβουλίου δεν υπάρχει, όπως έχει αναφέρει και η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Και εύλογα, λόγος απόλυσης με αιτιολογία τη θρησκευτική πίστη δεν υφίσταται».
Καλωσορίζουμε τον κ. Λακασά στο στρατόπεδο της λογικής. Είναι απλώς ενοχλητικό να χρειάζεται να προκύψουν ακραίες υποθέσεις εκδικητικών διώξεων για να αντιληφθούν κάποιοι ότι σε σχολεία, σε χώρους παροχής ευαίσθητου δημόσιου αγαθού, δεν μπορεί να επικρατούν λογικές «ελεύθερης» αγοράς. Και δεν είναι δυνατόν να διώκεται εκπαιδευτικός για τα πολιτικά, ιδεολογικά, θρησκευτικά του φρονήματα…
Διαβάστε εδώ το άρθρο του κ. Λακασά στην Καθημερινή

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web