ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ: ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ NEUE SCHULE ATHEN ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΧΟΛΑΡΧΩΝ


«Παίζει» με το μέλλον δεκάδων παιδιών και με τα χρήματα των γονέων που επενδύουν στο σχολείο η διοίκηση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Ελληνογερμανικός Σύνδεσμος-Neue Schule Athen». Αρνούμενη να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και να επιτρέψει την επιστροφή στα διδακτικά καθήκοντα εκπαιδευτικών των οποίων οι καταγγελίες σύμβασης κρίθηκαν άκυρες (κατά το νόμο 4415/2016), θέτει σε κίνδυνο την έκδοση των προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων των μαθητών.
Συνοπτικά αναφέρουμε ότι οι καταγγελίες σύμβασης δύο εκπαιδευτικών που υπέστησαν δίωξη από τη διοίκηση του σχολείου, επειδή διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας εκεί, ακυρώθηκαν από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Πριν από δύο εβδομάδες εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Α’ Αθήνας και αιρετός της ΟΙΕΛΕ συνόδεψαν τις εκπαιδευτικούς στο σχολείο για να αναλάβουν καθήκοντα, όμως η διοίκηση αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Σήμερα, παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου της ΟΙΕΛΕ Δ. Κάζαγλη, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης μετέβησαν στο χώρο του σχολείου με τις εκπαιδευτικούς. Αν και ζήτησαν την άμεση ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών η διοίκηση επέμεινε στη στάση της, ακολουθώντας τυφλά εντολές κύκλων των μεγαλοσχολαρχών που χρησιμοποιούν το σχολείο ως «λαγό» για να «καταρρίψουν» το νόμο 4415/2016.
Η ΟΙΕΛΕ οφείλει να προειδοποιήσει για μια ακόμη φορά τη διοίκηση του σχολείου να μην εμπλέκει στο ριψοκίνδυνο παιχνίδι που παίζει αθώα παιδιά τα οποία δεν φταίνε σε τίποτε να χάσουν μια σχολική χρονιά. Οι μαθητές και οι οικογένειές τους θα καταστούν θύματα της επικίνδυνης στάσης του γνωστού κύκλου των μεγαλοσχολαρχών, οι οποίοι βάζουν ως «μπροστινούς» μικρά σχολεία και τα καλούν να παραβιάσουν το νόμο, μήπως και αυτός καταστεί ανενεργός χωρίς αυτοί να μπαίνουν σε κίνδυνο.
Καλούμε, τέλος, το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει άμεσα τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για να ξεκινήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι αψηφούν το νόμο. Θυμίζουμε ότι οι ποινές για τη διεύθυνση του σχολείου για τα συγκεκριμένα αδικήματα είναι βαρύτατες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web