ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ «ΚΟΜΠΙΝΑ» ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ–ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Η ΟΙΕΛΕ


Επιστολή απέστειλε σήμερα η ΟΙΕΛΕ στη Διεύθυνση ΔΕ Αχαΐας για την υπόθεση των εκπαιδευτικών της Ελληνικής Αναγέννησης στην Πάτρα, οι οποίοι απολύθηκαν με τη γνωστή κομπίνα που μεταχειρίστηκαν ορισμένα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία δήθεν έκλεισαν και άνοιξαν «νέα» με άλλο όνομα. Η κομπίνα αυτή χρησιμοποιήθηκε για δύο λόγους. Αφενός μεν για να μην καταβάλλουν τα δήθεν παλιά σχολεία οφειλές στα δημόσια ταμεία και δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, αφετέρου δε για να απολυθεί παλαιό εκπαιδευτικό προσωπικό που λόγω προϋπηρεσίας «στοίχιζε» ακριβότερα στον ιδιοκτήτη και να προσληφθεί νέο, πιο φτηνό.
Ένα από τα σχολεία αυτά ήταν η Ελληνική Αναγέννηση που «βαφτίστηκε» ΙΚΕ Εκπαιδευτική Αναγέννηση. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί που απολύθηκαν μέσω της κομπίνας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν. Όμως η Διεύθυνση ΔΕ Αχαΐας, αν και της έχουν κοινοποιηθεί οι αποφάσεις 34/2016 και 46/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες το εκπαιδευτήριο «ΙΚΕ Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση» δεν αποτελεί καινούρια σχολική μονάδα, αλλά συνέχεια της προηγούμενης («Ελληνική Αναγέννηση»), δεν προχωρά σε ακύρωση των απολύσεων και επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών με βάση τις προβλέψεις του άρθρου 5, παρ. 8 του Ν. 682/77.
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα έγγραφο προς τη Διεύθυνση, ζητώντας να εφαρμοστούν άμεσα οι δικαστικές αποφάσεις και να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα καθήκοντά τους, εκφράζοντας παράλληλα την εύλογη απορία ποιο είναι σήμερα το νόμιμο προσωπικό του σχολείου και ποιοι βαθμολογούν τους μαθητές.
Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web