ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ – ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Η ΟΙΕΛΕ έχει πολλάκις αναφερθεί στη μάστιγα έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης και στην πρόσληψη των κατόχων της μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο. Παρά το γεγονός ότι η πολιτεία, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 34, παρ. 5 του Ν. 4415/2016, έχει προαναγγείλει επαναληπτικές εξετάσεις για τους κατόχους των παράνομων τίτλων από 18 ιδιωτικά ΤΕΕ, αυτή καθυστερεί με αποτέλεσμα δήθεν αριστούχοι από τα ιδιωτικά αυτά σχολεία να προσλαμβάνονται ακόμα και σήμερα στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και να καταλαμβάνουν τη θέση μαθητών που εργάστηκαν σκληρά για να αποκτήσουν το απολυτήριό τους. Όπως διαπιστώθηκε, εκατοντάδες κάτοχοι τίτλων σπουδών-μαϊμού από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης σε Τρίκαλα, Βοιωτία, Λάρισα, Γιάννενα, Βόλο, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα κ.λπ. συμμετέχουν μέχρι σήμερα, ή πρόκειται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και να διεκδικήσουν με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλους διαγωνιζόμενους θέση στο δημόσιο τομέα, καθώς λόγω των ψεύτικων «άριστων» πτυχίων έχουν την υψηλότερη δυνατή μοριοδότηση. Εκτός από τους κατόχους των παράνομων τίτλων, υπάρχουν και αυτοί που είναι ήδη διορισμένοι και παραμένουν στη θέση τους, διότι ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος.
Το τελευταίο διάστημα πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες, κάτοχοι νόμιμων τίτλων, επικοινωνούν μέσω e-mails (δείτε εδώ), τηλεφωνημάτων και επιστολών επικοινωνούν με την Ομοσπονδία εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την αργοπορία των αρμόδιων φορέων και τη μη αποκατάσταση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε εκ νέου (είχε αποστείλει και τον Ιανουάριο) επιστολές προς τον Υφυπουργό Παιδείας και τον ΑΣΕΠ, για να επιταχυνθεί η διαδικασία των εξετάσεων και να βγουν τα ονόματα των κατόχων των παράνομων τίτλων από τους Πίνακες Διοριστέων του ΑΣΕΠ.
Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τον Υφυπουργό Παιδείας.
Διαβάστε εδώ την επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον ΑΣΕΠ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web