ΑΥΡΙΟ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΕΠΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΧΟΤΣΙΚΑ ΝΙΧΑΤ – ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΗ 1 μμ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΣΙΕΛΒΕ


Σε κομβικό σημείο εισέρχεται η υπόθεση του διωκόμενου εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ από την ιδιοκτησία του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, του οποίου η σύμβαση καταγγέλθηκε τον Οκτώβριο του 2016 για τα πολιτικά και θρησκευτικά του πιστεύω. Αύριο εξετάζεται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας της πόλης το ζήτημα της επί 8 μήνες μη καταβολής των νόμιμων αποδοχών του συναδέλφου μας, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία έκρινε άκυρη την απόλυσή του, επομένως θα έπρεπε να έχει λάβει τους μισθούς ακόμη και για την περίοδο που ήταν εκτός τάξης.
Αμέσως μετά τη διαδικασία, στην οποία παραβρίσκονται εκπρόσωποι της Πολιτείας, της εργοδοτικής πλευράς και της πλευράς του εργαζόμενου, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός και ο Γ.Γ, του ΣΙΕΛΒΕ Δ. Σελέκος θα παραχωρήσουν στις 13:00 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης για το ζήτημα. Θα παρουσιαστεί το πλήρες ιστορικό της υπόθεσης, θα αναλυθούν οι πολιτικές και νομικές της προεκτάσεις και θα δοθούν στους δημοσιογράφους όλα τα σχετικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει μια προκλητική και σκανδαλώδης υπόθεση δίωξης εργαζόμενου για τα φρονήματά του, καθώς και μία πρωτοφανής περίπτωση απείθειας συγκεκριμένων προσώπων στις αποφάσεις της ελληνικής Πολιτείας.
Αμέσως μετά τη Συνέντευξη Τύπου θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web