ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ UNIGLOBAL ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΧΟΤΣΙΚΑ ΝΙΧΑΤ


Διεθνή διάσταση λαμβάνει πλέον η υπόθεση του αγωνιζόμενου εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ που εδώ και εννέα μήνες παλεύει για το αυτονόητο. Την εργασιακή του αξιοπρέπεια και την καταβολή των δεδουλευμένων του, καθώς εδώ και εννέα μήνες, εκδικητικά, το Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης δεν τον πληρώνει. (Για το θέμα αυτό λαμβάνει χώρα αύριο συνεδρίαση τριμελούς επιτροπής στην Επιθεώρηση Εργασίας Ξάνθης με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού και του ΓΓ του ΣΙΕΛΒΕ Δ. Σελέκου).
Η ΓΣΕΕ, μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας, απέστειλε επιστολή προς τη μεγαλύτερη διεθνή συνδικαλιστική οργάνωση εργαζόμενων, την UNIGlobalUnion (με 20 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο), ενημερώνοντας για το ιστορικό της υπόθεσης και ζητώντας τη συνδρομή της , καθώς το θέμα του Νιχάτ έχει συμβολική σημασία ως μια καταφανής παραβίαση θεμελιωδών ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων ενός εργαζόμενου ο οποίος διώκεται για τις πεποιθήσεις του.
Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΓΣΕΕ προς την UNI Global Union

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web