Η ΟΙΕΛΕ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Η ΟΙΕΛΕ επανήλθε με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας για το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση των υπηρετούντων αναπληρωτών, καλώντας τον να προχωρήσει άμεσα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση. Απέστειλε, επίσης, συνημμένο αναλυτικό Υπόμνημα, όπου παρουσιάζεται νομοθετική αναδρομή των τελευταίων σαράντα ετών για το ζήτημα της προϋπηρεσίας μας.
Ακολουθεί η επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας.

Αθήνα, 3/7/2017
Αριθμ. Πρωτ: 43484

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου
Κύριε Υπουργέ,
Είμαστε σήμερα υποχρεωμένοι να επανέλθουμε για το κρίσιμο ζήτημα της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση των υπηρετούντων αναπληρωτών. Ο λόγος της επιμονής μας στην ανάδειξη του ζητήματος αυτού δεν σχετίζεται μόνο με την αυτονόητη δικαίωση ενός μικρού αριθμού εκπαιδευτικών που απολύθηκαν αναιτιολόγητα (στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω των φρονημάτων και της κοινωνικής τους δράσης) ελέω του καθεστώτος Αρβανιτόπουλου, αλλά κυρίως με την ίδια τη φυσιογνωμία της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως χώρου παροχής αγαθού σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Είναι γνωστό σε εσάς ότι οι επιθέσεις μιας συγκεκριμένης ομάδας επιχειρηματιών κατά του δημόσιου αγαθού της Παιδείας οξύνονται. Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών στα ιδιωτικά σχολεία αποτελεί στόχο προς κατάρριψη από ορισμένους σχολάρχες, οι οποίοι προσβλέπουν στην κατάργηση της ισοτιμίας μας ως λειτουργών της εκπαίδευσης με τους δημόσιους συναδέλφους μας, προκειμένου να πετύχουν το όραμά τους. Τη μετατροπή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων σε οίκους εμπορίου και των εκπαιδευτικών σε απλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Εδώ και 40 χρόνια, με βάση το Σύνταγμα και την πάγια νομολογία, η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια προϋπηρεσία. Ακόμη και οι πλέον σκληρές, συντηρητικές κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να την αμφισβητήσουν. Η παρούσα κυβέρνηση επίσης ψήφισε διάταξη νόμου που την αναγνωρίζει (Ν. 4386/2016, άρθρο 33) όπου αναφέρεται πως ο συνολικός χρόνος της προϋπηρεσίας τους σε σχολεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης συνυπολογίζεται για την ένταξη του υπό κρίση προσωπικού στις διατάξεις του ν. 4024/2011 και για την υπηρεσιακή του κατάσταση, χωρίς τον περιορισμό της επταετίας.
Η Ομοσπονδία σας αποστέλλει σήμερα αναλυτικό Υπόμνημα για το ζήτημα της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση με νομοθετική αναδρομή τεσσάρων δεκαετιών για το τι ίσχυε από τη Μεταπολίτευση έως και σήμερα με βάση τη συνταγματική επιταγή.
Σας καλούμε, Κύριε Υπουργέ, να δώσετε ένα τέλος σε ένα νομικό παράδοξο (η προϋπηρεσία αναγνωρίζεται για την ένταξη στον Πίνακα, όχι όμως για τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη), σε μια κοινωνική αδικία και να κλείσετε την κερκόπορτα, από την οποία οι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης φιλοδοξούν να μπουν, ώστε να αποχαρακτηρίσουν την ιδιωτική εκπαίδευση ως χώρο παροχής δημόσιου αγαθού. Ζητούμε την άμεση νομοθετική διευθέτηση της υπόθεσης για την οποία αγωνιά εύλογα ο κλάδος μας

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web