Αύριο, Τρίτη 26/9, η σημαντική εκδήλωση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ στο Μουσείο της Ακρόπολης για την Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση


Αύριο, Τρίτη 26/9, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης το Συνέδριο του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ με θέμα «Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Συμμαχία για την Παιδεία, την Εργασία, την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των κοινωνικών εταίρων και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν σημαντικά αποτελέσματα ερευνών του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για την ΕΕΚ όπως σχετικοί δείκτες-μεγέθη σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα κυρίαρχα μοντέλα διακυβέρνησης-διοίκησης της ΕΕΚ διεθνώς καθώς και βέλτιστες πρακτικές στο εν λόγω πεδίο από δύο σημαντικά σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης στον ευρωπαϊκό χώρο, το AarhusTech (Δανία) και το Ahrweiler (Ρηνανία-Παλατινάτο).
Μετά την παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των αντίστοιχων προτάσεων πολιτικής του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις-παρεμβάσεις του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Έφη Αχτσιόγλου, του κ. Γιάννη Ανδριανού, Βουλευτή Αργολίδος (Ν.Δ.) και Μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, Βουλευτή Αχαΐας (Δ.Σ.) και πρ. Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του κ. Γιώργου Μαυρωτά, Βουλευτή Αττικής (Το Ποτάμι) και Μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
Τέλος, θα πραγματοποιηθούν δύο συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας με θέματα: α) παρουσίαση και αξιολόγηση Ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών στο πεδίο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και β) αξιολόγηση του προγράμματος ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ στη θεματική ενότητα «Σχολείο και Απασχόληση» και παρουσίαση αντίστοιχης έρευνας.
Δείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ
Τις εργασίες του Συνεδρίου μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο του livestreaming που θα ενεργοποιηθεί αύριο.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web