Άρθρο πρωτοσέλιδο στην "Αυγή" των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων για την πραγματική κατάσταση στον ΕΟΠΠΕΠ


Αποκαλυπτικό άρθρο των εκπροσώπων των τριών κοινωνικών εταίρων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ (Μ. Κουρουτός-ΓΣΕΕ, Ο. Ντριβαλάς-ΑΔΕΔΥ, Γ. Παπαργύρης-εργοδοτικοί φορείς) για την πραγματική κατάσταση στον ΕΟΠΠΕΠ φιλοξενεί σήμερα και μάλιστα με πρωτοσέλιδο χτύπημα η κυριακάτικη έκδοση της Αυγής. Το άρθρο έρχεται ως απάντηση σε σειρά δημοσιευμάτων και κειμένων στο διαδίκτυο, συχνά ανυπόγραφων, που συσκοτίζουν την κατάσταση στον Οργανισμό, επιχειρώντας να στηρίξουν την παράδοση του ΕΟΠΠΕΠ σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονταν τον Οργανισμό την περίοδο 2010-14.
Στα συκοφαντικά αυτά κείμενα ενοχοποιούνται οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ ότι δήθεν δεν επιθυμούν την εξυγίανση του Οργανισμού και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της …ΝΔ και του Αρβανιτόπουλου (!). Στο άρθρο της Αυγής περιγράφεται με στοιχεία η αγωνιώδης προσπάθεια των τριών εκπροσώπων να κρατήσουν τον ΕΟΠΠΕΠ υπό δημόσιο έλεγχο την περίοδο 2010-14, όταν οι τότε κυβερνήσεις επιχειρούσαν την παράδοσή του στις δυνάμεις της ασύδοτης αγοράς και να μην τον αφήσουν να εμπλακεί στον ενδοεπιχειρησιακό πόλεμο των Ομίλων μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Καταγράφονται επίσης οι προσπάθειές τους να επανέλθει ο ΕΟΠΠΕΠ σε καθεστώς νομιμότητας και κανονικότητας μετά το 2015.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016-17;
Αναλύεται, επίσης, η προσπάθεια να ανακοπούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές πλήρους απορρύθμισης στην ιδιωτική εκπαίδευση που γιγάντωσαν την ανομία στο χώρο, μέσω της παρέμβασης του εκπροσώπου των εργαζόμενων Μ. Κουρουτού στην Κομισιόν (θυμίζουμε ότι σε ανώνυμο άρθρο η παρέμβαση αυτή, για την οποία ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ μηνύθηκε από τους σχολάρχες, χαρακτηρίστηκε με χυδαιότητα ως «εξυπηρέτηση εργοδοτικών συμφερόντων»). Αποκαλύπτουν ότι αυτοί που σήμερα διατείνονται ότι έχουν έρθει να «εξυγιάνουν» τον ΕΟΠΠΕΠ είναι στην ουσία μια ισχυρή ομάδα συμφερόντων με διασυνδέσεις σε όλο το πολιτικό σύστημα που ενοχλείται από την προσπάθεια που γινόταν μέχρι τον Ιούνιο του 2017 και προσπαθεί να επανασυστήσει το ίδιο καθεστώς αδιαφάνειας και ασυδοσίας που ίσχυε μέχρι το 2014. Αυτό αποδεικνύεται και από την άρνησή τους να αποδεχτούν έλεγχο του ΕΟΠΠΕΠ και των μητρικών του φορέων από το 2009 μέχρι σήμερα με έμφαση στις οικονομικές δοσοληψίες παλιών και νέων μελών του ΔΣ με τον Οργανισμό. Αντιθέτως, διατάχτηκε ο οικονομικός έλεγχος του Οργανισμού να περιοριστεί στην περίοδο από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι σήμερα, προφανώς επειδή κάποιοι επιχειρούν να  αποφύγουν τη διερεύνηση όλων των στοιχείων, αλλά και για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.
Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ ΣΗΜΕΡΑ
Τέλος, στο άρθρο περιγράφεται η εφιαλτική κατάσταση στον ΕΟΠΠΕΠ τους τελευταίους μήνες με τις πρωτοφανείς ενέργειες της Διευθύνουσας Συμβούλου με κυριότερες από αυτές το ανελέητο bullying που δέχονται οι εργαζόμενοι του Οργανισμό, τις δυσμενείς και βλαπτικές μεταβολές των όρων εργασίας τους χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολογική/διοικητική διαδικασία, το παράνομο κόψιμο των καλοκαιρινών αδειών, τις γραπτές και τηλεφωνικές απειλές για διώξεις και πειθαρχικά! Μόλις πριν από μερικές ημέρες η ΟΙΕΛΕ αποκάλυψε με στοιχεία ότι η Διευθύνουσα Σύμβουλος για λόγους που αρνείται να διευκρινίσει δημόσια όχι μόνο αρνήθηκε να εξετάσει καταγγελία μας προ δύο μηνών (!) με συγκεκριμένα στοιχεία για εκατοντάδες παράνομα Κέντρα Μελέτης για μαθητές δημοτικού, αλλά με απόφασή της κατέστησε ακόμη πιο εύκολο σε μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους να στήνουν τις παράνομες αυτές δομές σε φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τη δημόσια τοποθέτηση των «εξυγιαντών» μετά το σημερινό άρθρο της Αυγής και τα στοιχεία που οι εκπρόσωποι των τριών κοινωνικών εταίρων έχουν καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ελπίζουμε ο κατήφορος που έχει πάρει αυτός ο τόσο κομβικός Οργανισμός για την εκπαίδευση και την εργασία να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν, πριν οι εξελίξεις είναι πλέον μη αναστρέψιμες.
Διαβάστε πιο κάτω το σημαντικό άρθρο των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων στην Αυγή της Κυριακής
A
B

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web