ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΚΑΤ’ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΕΛΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Ανεξάρτητης Επιτροπής  Ελέγχου καταγγελιών σύμβασης ιδιωτικών εκπαιδευτικών για διατάραξη εκπαιδευτικού κλίματος  κατ’ εφαρμογή του άρθρου 56 του Ν. 4472/2017 που τροποποίησε σχετική διάταξη του άρθρου 25 του Ν. 4415/2016. Η δημιουργία της ανεξάρτητης  αυτής Επιτροπής έγινε κατ’ εφαρμογή του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη που επικυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων.
Η Επιτροπή αυτή αποτελείται από τρεις Πρωτοδίκες  που υπηρετούν στο Τμήμα Εργατικών Διαφορών του Πρωτοδικείου Αθηνών. Επίσης συμμετέχουν ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ένας εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ και ένας των εργοδοτών. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της Μ. Κουρουτός και τους ιδιοκτήτες ο Δ. Μήλλας.
Έγινε παραγωγική συζήτηση για τις τρείς περιπτώσεις καταγγελιών σύμβασης των συναδέλφων μας (2 από επαρχία , 1 από Αθήνα). Ο Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι το τρίμηνο που προβλέπει ο νόμος για την εξέταση της καταγγελίας σύμβασης από την επιτροπή  ξεκινά από την 31 / 8 και όχι από την ημέρα καταγγελίας της σύμβασης σύμφωνα με όσα προβλέπει η Γνωμοδότηση 266/2014 του ΝΣΚ που  έκανε δεκτή η κ. Κιαού ως υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας.  Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι η αποδοχή ή  μη των καταγγελιών σύμβασης θα είναι απολύτως αιτιολογημένη από την Επιτροπή, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Η απόφαση θα εκδοθεί από την τριμελή επιτροπή και θα καθαρογραφεί  τις επόμενες ημέρες και, με βάση τα ισχύοντα, δεν ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους εργαζομένων και εργοδοτών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web