ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ…(ΜΗΠΩΣ «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ» ;) ΤΟΥ κ. ΚΟΣΚΟΥ


Όπως είχαμε ενημερώσει με ανάρτησή μας, χθες θα διεξαγόταν η δίκη για τη μήνυση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης εναντίον της ΟΙΕΛΕ. Η μήνυση αυτή, στην οποία γίνεται επίκληση δήθεν διατάραξης οικιακής ειρήνης (από ανθρώπους που κρατούσαν ένα πανό στο …απέναντι πεζοδρόμιο!), εντάσσεται σε ένα γενικό πλαίσιο νομικής στοχοποίησης της Ομοσπονδίας και ιδίως του Προέδρου της από ορισμένους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, ώστε να εκφοβιστούμε και να περιορίσουμε τη συνδικαλιστική μας δράση. Η εκδίκαση αναβλήθηκε, επειδή ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας και Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Λ. Κόσκος ασθένησε ξαφνικά… (ως ασθένεια αναφέρθηκε το κρυολόγημα!). Βέβαια, ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτή η «διπλωματική» ασθένεια δεν γνωρίζουμε πως θα στοιχειοθετούσε ο εν λόγω τις κατηγορίες του, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόκληση επεισοδίου, καμία βιαιοπραγία, καμία είσοδος στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, και όλοι οι προσκεκλημένοι εισήλθαν στο χώρο για την Γενική Συνέλευση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Άλλωστε, η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΙΕΛΕ, εποπτευόταν από αστυνομική δύναμη που δεν κατέγραψε κανένα περιστατικό. Επίσης παρόντες ήταν  ιδιωτικά security της Ένωσης.
Η μόνη «χρήση» αυτής της μήνυσης είναι η απόπειρα εκφοβισμού της Ομοσπονδίας και των εκπροσώπων της. Η αναβολή που  ζήτησε ο αντικαταστάτης του αντικαταστάτη του Δικηγόρου του κ. Κόσκου δείχνει ότι στόχος τους δεν είναι να γίνει η δίκη  (η διεξαγωγή της οποίας ζήτησε με επιμονή η πλευρά της ΟΙΕΛΕ, μέσω της δικηγόρου της κ. Λαϊνά αλλά και του ίδιου του Προέδρου της), αλλά να παραμένει το στίγμα που υπόδικου πάνω από την Ομοσπονδία μας. Όσο όμως και αν φυγομαχούν, στις 4/5/2018 η δίκη θα διεξαχθεί θέλουν δεν θέλουν.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web